'Рат' у најави: Бајерн - Борусија данас!

Без обзира што их тренутно раздваја 14 бодова, расте температура уочи великог дербија Бундеслиге између Бајерна и Борусије из Дортмунда, који би у случају Бавараца значио дефинитан крај првенства већ у новембру или повратак вере у офанзивни фудбал Милионера, под условом да прекину црни низ од четири пораза.

Фудбал 01.11.2014 | 09:20
'Рат' у најави: Бајерн - Борусија данас!

Италијани ће уживати у двобоју Роме и Наполија, Енглези спремају терен за окршај Грађана и Ђавола у Манчестеру, међутим, доста је љубитеља фудбала уједијених у оцени да се највећи европски дерби предстојећег викенда игра у Минхену, где моћни Бајерн дочекује посрнулу Борусију Дортмунд и једним ударцем ће имати савршену прилику да, иако је о томе рано говорити, титулу практично одбрани првог новембарског дана.

Мада су се у недељу оклизнули у Менхенгладбаху, Баварци суверено воде трку и имају чак 14 бодова вишка у односу на Милионере, за које се веровало да су им једини конкуренти на шампионском путу, без обзира на чињеницу да су прошле зиме продали, а летос озваничили трансфер Роберта Левандовског. Поврх свега, екипа Пепа Гвардиоле толико је моћна на Алијанц арени да никоме од пет ривала у Бунделиги није оставила ни грам наде (свих пет победа), а све је гарнирано ефикасном игром (18 голова), па се чини да тим Јиргена Клопа стиже као поручен на терен мрског ривала. Поготово што се чини да ни играчи Бајерна немају „разумевања“ за кризу каква дрма Вестфален и сигурно им је на уму да понизе ривала коме су гледали у леђа.
„Не интересују нас проблеми Борусије. Занима ме само што се дешава у нашем тиму. Знамо да неће бити лака утакмица против гостију из Дортмунда и то што они тренутно нису у форми сигурно нам неће олакшати припрему меча. Биће то сасвим другачија утакмица и за њих и за нас“, поручује голман Мануел Нојер, који је у досадашњем току првенства савладан само двапут.

Задатак да га надмудри пашће на плећа ове сезоне не толико распуцаног, а камоли препозантљивог напада Борусије. Обамејан је, додуше, некако успео да постигне три гола, новајлије Ћиро Имобиле и Адријан Рамос тек по два, повратник из Манчестер јунајтеда Шинђи Кагава тек један, али је утисак да су Милионери највише „зарибали“ због скромног учинка Марка Ројса у Бундеслиги. С једне стране има оправдање у дугом боловању због повреде чланка, али тек један гол и две асистенције прескроман су допринос тиму најбољег играча.
„Морамо да останемо мирни. Не смемо сад да паничимо. Све полази из главе. Мисли се одражавају на игру и свима нам је јасно шта би требало да радимо, једино нам недостаје мало више самопоуздања. Потребно је да уживамо у фудбалу и голови ће доћи као последица таквог опредељења. Сад смо малтене на дну, али ја табелу и не гледам. Само да се фокусирамо на нашу игру и све ће бити у реду“, смирује навијаче Марко Ројс, иако разлога за оптимизам нема ни у траговима, после четири везана пораза у лиги и податка да шест мечева овај тим не зна за победу.

Заједљиви би рекли – субота је дан за умирање!

Док с једне стране стоји чињеница да је тим Јиргена Клопа био рањен повредама (сад су комплетни), оно што храбри присталице Борусије је чињеница да од изгубљеног финала Лиге шампиона 2013. на Вемблију (1:2) имају бољи скор у међусобним дуелима саж Бајерном. Разбили су га у прошлогодишњоој уткмици за торфеј Суперкупа и тако пожелели добродошлицу Пепу Гвардиоли у Немачку (4:2), слистили у борби за исти пехар пред старт ове сезоне (2:0), а уз то очитали и лекцију у сред Минхена крајем минулог првенства (3:0).

Додуше, моћна баварска машинерија је побеђивала у првенственим окршајима на Вестфалену (3:0) и у борби за пехар Купа у Белрину (после продужетака 2:0) и сигурно је мотивисана да практично сад заврши првенство, јер би евентуалних 17 бодова разлике пре краја трећине првенства значило да титула остаје у Минхену иако су тренутно претње Хофенхајм, Волфзбург и Борусија из Менхенгладбаха. Мада, њих као озбиљне конкуренте нико не рачуна...

Поврх свега, ту је и неизоставни део о скоро ратним односима два клуба, започетим преласком Марија Гецеа на Алијанц арену, продубљени одласком Левандовског, кокетирањем са Ројсом, али и сталним прозивкама челника у којима предњаче Карл Хајнц Румениге и Јоаким Вацке.

Ко ће у суботу око 20.30 из ове битке изаћи као победник?

Коментари / 0

Оставите коментар