Николић и Марић: Надигравање и мушка борба!

Тренер Партизана није штедео речи хвале на рачун Војводине пред дерби у недељу. Али, дао максималну моралну подршку својим играчима. "Ови играчи који су у Партизану су тренутно најбољи, ја друге немам". "Играћемо дерби против тима са сјајним појединцима, али имамо и ми наше квалитете да се надигравамо са ривалом. Сваки исход је могућ", поручио је Зоран Марић.

Фудбал 31.10.2014 | 20:00
Николић и Марић: Надигравање и мушка борба!

Партизан је прошле сезоне титулу "изгубио" баш против Војводине. Онај пенал, који није постојао, тачније прекршај је био ван казненог простора, а који су потом Новосађани искористили коштали су црно-беле два бода, а потом је титула првака отишла у комшилук.

Било је још утакмица до краја, али утисак је да је управо тај гол однео трофеј, који је шест година узастопно красио витрине у Хумској.

Војводина је ту утакмицу одиграла перфектно и надиграла је Партизан. Заслужила је минимум тај бод. У недељу ће "лале" поново доћи у Хумску и биће то истински дерби 11. кола Јелен Суперлиге Србије. Судар два тима који воде суперлигашки караван, са два бода више од Црвене звезде.

Партизан је могао много мирнији да уђе у овај дерби, да је, у последње две првенствене утакмице освојио шест бодова. А успео је да освоји само ЈЕДАН! Отуд и егал улазак у дерби са Војводином, која је последњих година права енигма за Партизан.

У претходна два гостовања на Топчидерском брду, Војводина је једном победила и узела бод.

Војводина је у сјајној форми, за разлику од домаћина. Да би се направила мобилизација пред утакмицу која може да одлучи о јесењем прваку (наравно, пита се нешто и Црвена звезда), играчи Партизана су у четвртак, заједно са тренером Марком Николићем, сели и погледали се у очи. Био је то двосатни разговор.

Да ли ће донети и резултат?

Видећемо у недељу око 21 час, када буде завршен дерби.

Николић данас није желео да открива шта је закључено на том састанку.

"То је било за нашу свлачионицу. Ми смо ту да радимо свој посао и да свака наредна утакмица буде боља него претходна. Срећа нам је окренула леђа у претходним утакмицама, али она у спорту не долази сама од себе, него се заслужује, а ми је нечим нисмо заслужили (у претходним утакмицама). Морамо да урадимо оно што је до нас, да лопту поштујемо, како би се вратила на нашу страну", рекао је тренер Партизана.

Николић је дошао у Партизан баш са клупе Војводине. Судбина тако хоће да му сусрети против "лала", на неки начин, буду, можда и пресудни. Мада, он то не види тако.

"Сад је време да се збију редови, да се другачије ради и прича. Победа над Војводином доноси стабилност и испунила би доста тога што би нас задовољило... Ако је било ко чекивао да победимо 15 утакмица... па, не знам да ли је реално да то и осваримо, чак не знам да ли се десило у скоријом прошлости. Ми смо тек на трећини првенства, евентуалне победа или пораз не би одлучили апсолутно ни о чему. Ко је спреман да доноси закључке после 11 утакмица може себе да сматра неозбиљним. Ја то нећу дозволити. Можда се створио утисак у јавности и то се можда пренело и на играче и све нас да ће бити лако и рутниски, а онда смо добили опомену и сад је време да се измеримо са најбољим у досадашњем току првенства", рекао је Николић.

Николић има само речи хвале за Војводину. Осим епитета "најбољи у досадашњем току првенства", употребио је и ове:

"Војводина је тим за поштовање, има феноменалан старт и фасцинантан број бодова. Реч је о искусној екипи, чију осовину чине Пушкарић, Пекарић, Аливодић, Новаковић, Веселиновић, појачаној младима играчима попут Гаћиновића и Бабића. Чека нас тежак посао, јер ни традиција минулих сезона није на страни Партизана. Морамо да превазиђемо тренутне могућности да бисмо стигли до победе".

А онда је закључио: "Партизан није фаворит, јер у дербију нема фаворита".

Уз пад у игри и резултатима, Партизан има и кадровских проблема. После Милоша Остојић, Дарка Брашанца и Мирослава Вулићевића, недостајаће и Немања Којић, за кога Николић каже да је у процесу опоравка од повреде задње ложе и да ће на тренингу бити тек у понедељак.

"Имам идеје око тима, али до недеље су остала два тренинга, дотад ће 'прштати' на њима. Што кажу: 'ко жив, ко мртав'", рекао је Николић, а онда додао да нема намеру да прави неке радикалне промене.

"Нема никакве сензације. Нико од играча неће губити главу, неће бити никаквих сеча. Тренер ће увек стати испред фудбалера, они су одговорни мени, а ја свим осталима. Таква је поставка. Ови играчи који су у Партизану су тренутно најбољи, ја друге немам. Има реалног квалитета и проблема који нас прате. Ми смо заједно и за сваку утакмицу ћемо одабрати тим за којим сматрамо да је најбољи да донесе три бода Партизану. Тим трчи изванредно, али има менталног замора. Имам поверење у играче и они ће изнети терет до краја јесени".

Новинари су питали тренера Партизана и о Петру Шкулетићу, који је, утисак је, у голгетерској кризи. Из одговора се може закључити да Николићево поверење у Шкулетића није доведено у питање.

"Не би се сагласио са тим. Да је у кризи не би био у десет стопроцентних шанси. Код њега је у појединим моментима пала концентрација. Давао је много голова, у последње три, четири је промашио много шанси, то се дешава, сад му је потребан подршка. Не бих се сагласио ни са оценом да су га 'прочитале одбране', јер да јесу не би ни шутнуо на гол. Затајила је реализација, али не сматрам да га треба означавати као кривца. Он може да носи терет дербија. Имам две варијанте - да га одморим или да станем иза играча".

Тренер Војводине Зоран Џими Марић сматра да дерби може да одлучи и питање јесењег првака, без обзира што до краја првог дела сезоне има да се одигра још четири кола.

"Гледаоци који дођу на стадион Партизана у недељу, имаће прилику да уживају у једној отвореној, мушкој борби, два, по свим показатељима, тренутно најбоља тима у Србији. Ми смо припремали за ову утакмицу као и за све остале, без обзира што смо свесни да је ово дерби јесењег дела првенства. Играмо против екипе која у својим редовима има сјајне појединце који могу једним потезом да реше утакмицу. Са друге стране, ми имамо наше квалитете и на терен ћемо узаћи са јасном жељом да се у једном отвореном сусрету, надигравамо са својим ривалом", истакао је Марић.

Шеф струке Војводине сматра да се у табору ривала можда осећа умор, али их то неће заварати и опустити.

"Партизан је у последње две утакмице показао да се можда налази у једној фази када је екипу сустигао умор због наступа на три фронта, али то не мора ништа да значи. Највећа опасност нам прети код прекида јер црно-бели имају сјајног Дринчића, који одлично ради овај сегмент игре. Ту је и изузетно покретљиви Шкулетић, увек опасан по гол. Моје мишљење је да су могућа сва три исхода, а шта ће се до краја десити, видећемо у недељу увече".

Војводина у дербију 11. кола Суперлиге неће играти у комплетном саставу. Против Партизана неће наступити Дарко Пушкарић, због парних картона као и Мирко Иванић, којег стручни штаб не жели да излаже ризику обнављања повреде.

Дакле, дерби 11. кола ЈСЛ, дерби јесени, у недељу од 19 часова у Хумској!

Коментари / 0

Оставите коментар