Nikolić i Marić: Nadigravanje i muška borba!

Trener Partizana nije štedeo reči hvale na račun Vojvodine pred derbi u nedelju. Ali, dao maksimalnu moralnu podršku svojim igračima. "Ovi igrači koji su u Partizanu su trenutno najbolji, ja druge nemam". "Igraćemo derbi protiv tima sa sjajnim pojedincima, ali imamo i mi naše kvalitete da se nadigravamo sa rivalom. Svaki ishod je moguć", poručio je Zoran Marić.

Fudbal 31.10.2014 | 20:00
Nikolić i Marić: Nadigravanje i muška borba!

Partizan je prošle sezone titulu "izgubio" baš protiv Vojvodine. Onaj penal, koji nije postojao, tačnije prekršaj je bio van kaznenog prostora, a koji su potom Novosađani iskoristili koštali su crno-bele dva boda, a potom je titula prvaka otišla u komšiluk.

Bilo je još utakmica do kraja, ali utisak je da je upravo taj gol odneo trofej, koji je šest godina uzastopno krasio vitrine u Humskoj.

Vojvodina je tu utakmicu odigrala perfektno i nadigrala je Partizan. Zaslužila je minimum taj bod. U nedelju će "lale" ponovo doći u Humsku i biće to istinski derbi 11. kola Jelen Superlige Srbije. Sudar dva tima koji vode superligaški karavan, sa dva boda više od Crvene zvezde.

Partizan je mogao mnogo mirniji da uđe u ovaj derbi, da je, u poslednje dve prvenstvene utakmice osvojio šest bodova. A uspeo je da osvoji samo JEDAN! Otud i egal ulazak u derbi sa Vojvodinom, koja je poslednjih godina prava enigma za Partizan.

U prethodna dva gostovanja na Topčiderskom brdu, Vojvodina je jednom pobedila i uzela bod.

Vojvodina je u sjajnoj formi, za razliku od domaćina. Da bi se napravila mobilizacija pred utakmicu koja može da odluči o jesenjem prvaku (naravno, pita se nešto i Crvena zvezda), igrači Partizana su u četvrtak, zajedno sa trenerom Markom Nikolićem, seli i pogledali se u oči. Bio je to dvosatni razgovor.

Da li će doneti i rezultat?

Videćemo u nedelju oko 21 čas, kada bude završen derbi.

Nikolić danas nije želeo da otkriva šta je zaključeno na tom sastanku.

"To je bilo za našu svlačionicu. Mi smo tu da radimo svoj posao i da svaka naredna utakmica bude bolja nego prethodna. Sreća nam je okrenula leđa u prethodnim utakmicama, ali ona u sportu ne dolazi sama od sebe, nego se zaslužuje, a mi je nečim nismo zaslužili (u prethodnim utakmicama). Moramo da uradimo ono što je do nas, da loptu poštujemo, kako bi se vratila na našu stranu", rekao je trener Partizana.

Nikolić je došao u Partizan baš sa klupe Vojvodine. Sudbina tako hoće da mu susreti protiv "lala", na neki način, budu, možda i presudni. Mada, on to ne vidi tako.

"Sad je vreme da se zbiju redovi, da se drugačije radi i priča. Pobeda nad Vojvodinom donosi stabilnost i ispunila bi dosta toga što bi nas zadovoljilo... Ako je bilo ko čekivao da pobedimo 15 utakmica... pa, ne znam da li je realno da to i osvarimo, čak ne znam da li se desilo u skorijom prošlosti. Mi smo tek na trećini prvenstva, eventualne pobeda ili poraz ne bi odlučili apsolutno ni o čemu. Ko je spreman da donosi zaključke posle 11 utakmica može sebe da smatra neozbiljnim. Ja to neću dozvoliti. Možda se stvorio utisak u javnosti i to se možda prenelo i na igrače i sve nas da će biti lako i rutniski, a onda smo dobili opomenu i sad je vreme da se izmerimo sa najboljim u dosadašnjem toku prvenstva", rekao je Nikolić.

Nikolić ima samo reči hvale za Vojvodinu. Osim epiteta "najbolji u dosadašnjem toku prvenstva", upotrebio je i ove:

"Vojvodina je tim za poštovanje, ima fenomenalan start i fascinantan broj bodova. Reč je o iskusnoj ekipi, čiju osovinu čine Puškarić, Pekarić, Alivodić, Novaković, Veselinović, pojačanoj mladima igračima poput Gaćinovića i Babića. Čeka nas težak posao, jer ni tradicija minulih sezona nije na strani Partizana. Moramo da prevaziđemo trenutne mogućnosti da bismo stigli do pobede".

A onda je zaključio: "Partizan nije favorit, jer u derbiju nema favorita".

Uz pad u igri i rezultatima, Partizan ima i kadrovskih problema. Posle Miloša Ostojić, Darka Brašanca i Miroslava Vulićevića, nedostajaće i Nemanja Kojić, za koga Nikolić kaže da je u procesu oporavka od povrede zadnje lože i da će na treningu biti tek u ponedeljak.

"Imam ideje oko tima, ali do nedelje su ostala dva treninga, dotad će 'prštati' na njima. Što kažu: 'ko živ, ko mrtav'", rekao je Nikolić, a onda dodao da nema nameru da pravi neke radikalne promene.

"Nema nikakve senzacije. Niko od igrača neće gubiti glavu, neće biti nikakvih seča. Trener će uvek stati ispred fudbalera, oni su odgovorni meni, a ja svim ostalima. Takva je postavka. Ovi igrači koji su u Partizanu su trenutno najbolji, ja druge nemam. Ima realnog kvaliteta i problema koji nas prate. Mi smo zajedno i za svaku utakmicu ćemo odabrati tim za kojim smatramo da je najbolji da donese tri boda Partizanu. Tim trči izvanredno, ali ima mentalnog zamora. Imam poverenje u igrače i oni će izneti teret do kraja jeseni".

Novinari su pitali trenera Partizana i o Petru Škuletiću, koji je, utisak je, u golgeterskoj krizi. Iz odgovora se može zaključiti da Nikolićevo poverenje u Škuletića nije dovedeno u pitanje.

"Ne bi se saglasio sa tim. Da je u krizi ne bi bio u deset stoprocentnih šansi. Kod njega je u pojedinim momentima pala koncentracija. Davao je mnogo golova, u poslednje tri, četiri je promašio mnogo šansi, to se dešava, sad mu je potreban podrška. Ne bih se saglasio ni sa ocenom da su ga 'pročitale odbrane', jer da jesu ne bi ni šutnuo na gol. Zatajila je realizacija, ali ne smatram da ga treba označavati kao krivca. On može da nosi teret derbija. Imam dve varijante - da ga odmorim ili da stanem iza igrača".

Trener Vojvodine Zoran Džimi Marić smatra da derbi može da odluči i pitanje jesenjeg prvaka, bez obzira što do kraja prvog dela sezone ima da se odigra još četiri kola.

"Gledaoci koji dođu na stadion Partizana u nedelju, imaće priliku da uživaju u jednoj otvorenoj, muškoj borbi, dva, po svim pokazateljima, trenutno najbolja tima u Srbiji. Mi smo pripremali za ovu utakmicu kao i za sve ostale, bez obzira što smo svesni da je ovo derbi jesenjeg dela prvenstva. Igramo protiv ekipe koja u svojim redovima ima sjajne pojedince koji mogu jednim potezom da reše utakmicu. Sa druge strane, mi imamo naše kvalitete i na teren ćemo uzaći sa jasnom željom da se u jednom otvorenom susretu, nadigravamo sa svojim rivalom", istakao je Marić.

Šef struke Vojvodine smatra da se u taboru rivala možda oseća umor, ali ih to neće zavarati i opustiti.

"Partizan je u poslednje dve utakmice pokazao da se možda nalazi u jednoj fazi kada je ekipu sustigao umor zbog nastupa na tri fronta, ali to ne mora ništa da znači. Najveća opasnost nam preti kod prekida jer crno-beli imaju sjajnog Drinčića, koji odlično radi ovaj segment igre. Tu je i izuzetno pokretljivi Škuletić, uvek opasan po gol. Moje mišljenje je da su moguća sva tri ishoda, a šta će se do kraja desiti, videćemo u nedelju uveče".

Vojvodina u derbiju 11. kola Superlige neće igrati u kompletnom sastavu. Protiv Partizana neće nastupiti Darko Puškarić, zbog parnih kartona kao i Mirko Ivanić, kojeg stručni štab ne želi da izlaže riziku obnavljanja povrede.

Dakle, derbi 11. kola JSL, derbi jeseni, u nedelju od 19 časova u Humskoj!

Komentari / 0

Ostavite komentar