Дерби Манчестера за врх ПЛ!

Ове сезоне, Етихад није баш тврђава као што је био у претходне три, али Сити ипак и даље има подношљив заостатак за Челсијем. А да би тај заостатак остао подношљив, помогао им је управо градски ривал. Манчестер јунајтед је извукао 1:1 са Челсијем у надокнади времена и многи су погодак Робина Ван Персија назвали “голом који је спасао првенство”. У недељу је, од 14.30, на програму дерби Манчестера.

Фудбал 31.10.2014 | 22:15
Дерби Манчестера за врх ПЛ!

Јунајтед сада са самопоуздањем и додатном недељом тренинга иде на гостовање у комшилук. Анхел ди Марија почео је потпуно да се уклапа у концепцију Луиса дан Гала, а и Маруан Фелаини је ушао у врхунску форму.

Сити је, ипак, фаворит на овом мечу - "грађани" имају више бодова, али имали су и два необјашњива пада ове сезоне када су изгубили од Стоука и од Вест Хема у претходном колу. Али, против Јунајтеда некако увек покажу најбоље лице - црвени део Манчестера сигурно још није заборавио шамаре из претходне две сезоне: 4:1 и 1:6.

Оно што је извесно пред велики градски дерби је да бод не значи много ни једној ни другој екипи. Победа не само да би одржала наду за титулу, већ би можда могла да буде и путоказ ка успешнијем остатку сезоне…

Коментари / 0

Оставите коментар