Derbi Mančestera za vrh PL!

Ove sezone, Etihad nije baš tvrđava kao što je bio u prethodne tri, ali Siti ipak i dalje ima podnošljiv zaostatak za Čelsijem. A da bi taj zaostatak ostao podnošljiv, pomogao im je upravo gradski rival. Mančester junajted je izvukao 1:1 sa Čelsijem u nadoknadi vremena i mnogi su pogodak Robina Van Persija nazvali “golom koji je spasao prvenstvo”. U nedelju je, od 14.30, na programu derbi Mančestera.

Fudbal 31.10.2014 | 22:15
Derbi Mančestera za vrh PL!

Junajted sada sa samopouzdanjem i dodatnom nedeljom treninga ide na gostovanje u komšiluk. Anhel di Marija počeo je potpuno da se uklapa u koncepciju Luisa dan Gala, a i Maruan Felaini je ušao u vrhunsku formu.

Siti je, ipak, favorit na ovom meču - "građani" imaju više bodova, ali imali su i dva neobjašnjiva pada ove sezone kada su izgubili od Stouka i od Vest Hema u prethodnom kolu. Ali, protiv Junajteda nekako uvek pokažu najbolje lice - crveni deo Mančestera sigurno još nije zaboravio šamare iz prethodne dve sezone: 4:1 i 1:6.

Ono što je izvesno pred veliki gradski derbi je da bod ne znači mnogo ni jednoj ni drugoj ekipi. Pobeda ne samo da bi održala nadu za titulu, već bi možda mogla da bude i putokaz ka uspešnijem ostatku sezone…

Komentari / 0

Ostavite komentar