Грађани и даље незадовољни

Протести које смо у фебруару видјели у цијелој Босни и Херцеговини „изузетно јасно су указали на чињеницу да су грађани коначно изгубили стрпљење због незадовољавајућег учинка политичког естаблишмента“, рекао је данас високи представник Валентин Инцко.

Босна и Херцеговина 30.10.2014 | 15:40
Грађани и даље незадовољни

Он је додао да се „најбоља шанса за опоравак Босне и Херцеговине све више налази не у уским оквирима политичких странака него у ширем кругу који обухвата становништво БиХ у цјелини.“

Високи представник одржао је говор на међународној конференцији о европским интеграцијама и Западном Балкану коју је у Прагу организовало Министарство спољних послова Чешке Републике.Говорећи „о неминовности промјене“, високи представник је рекао да је „она пригодна и неопходна јер се сада, након избора, мора пронаћи нови начин вођења политике да би се осигурали конкретни резултати које грађани траже. То значи да политичари троше мање времена на одржавање мреже непотизма, а више времена на стварање услова за отварање нових радних мјеста, посебно за младе људе.“

''Ниво незадовољства међу грађанима и даље је изузетно висок'',  рекао је Инцко.

''Нове власти могу се супротставити овој плими незадовољства или покушати да иду уз плиму и настоје да незадовољство грађана претворе у импулс који ће водити ка политичком и економском напретку. Реално гледање на ствари, у једнакој мјери као и оптимизам, наводе ме на помисао да су аргументи у корист промјена далеко увјерљивији него аргументи у корист досадашњег начина рада'',  казао је Инцко, саопштено је из ОХР-а.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Сфинга

30.10.2014 17:35

Крвили се партизани и четници, Један дан једни освоју чуку а други дан други. Па онда опет први па онда опет други. И тако је то трајало годинам. Онда је дошао шумар и све их растјерао. Мислим да Инцко баш то и најављује.

ОДГОВОРИТЕ