Куп: Како се извуче Леверкузен!

"Фармацеути" били на прагу елиминације, били два пенала заостатка, али ипак прошли у треће коло. Магдебург тугује!

Фудбал 29.10.2014 | 23:00
Куп: Како се извуче Леверкузен!

Фудбалери Магдебурга делио је један успешно изведен пенал до сензације у 2. колу Купа Немачке. Имали су историјску прилику да елиминишу Бајер из Леверкузена, али нису успели. Стали су пред циљем!

После 90 минута резултат је био 1:1, а након додатних 30 - 2:2. У пенал серији 5:4 за познатије госте.

Магдебург, члан Регионалне лиге група Нордост (североисток), угостио је "фармацеуте" пред 23.855 навијача и није им се одужио на најбољи могући начин, мада су после треће серије пенала сви на стадиону веровали у успех.

Екипа без иједног странца у својим редовима била је ближа тријумфу и у продужетку, али Кирјакос Пападопулос успео у 115. минуту да изједначи. Домаћин је само четири минута раније дошао до предности преко Никласа Брендта.

Бајер је повео преко Хакана Чалнаноглуа у трећем минуту, али је Кристоф Зифкес изједначио у 28.

У прве три серије фудбалери Магдебурга били су сви до једног прецизни са 11 метара. Шутирали су Хаман, Банкерт и Путкамер. Са друге стране, нервозни гости из Леверкузена искористили су два од четири пенала. Промашили су Спахић и Кислинг, док су Крусе и Топрак погодили мрежу.

Шансу да реше питање победника пропуштају Хебиш, а затим и Брандт!

Бајеров Јулијан Брандт поравнава резултат. У следећој серији прецизни су и једни и други, да би у последњој седмој Једвај искористио пенал са госте, а Фукс донео велику тугу Магдебургу.

Бајер је меч завршио са десет играча у пољу јер је због црвеног картона искључен Хунг Мин Сон у 78. минуту.

Магдебург је тренутно трећи у Регионалној лиги, а у прошлом колу савладао је као гост лидера екипу Будиса Бауцен са убедљивих 6:0. Бајер је на петом месту у Бундеслиги.

У осталим утакмицама постигнути су следећи резултати: Вурзбургер Кикерс - Ајнтрахт Брауншвајг 0:1, Минхен 1860 - Фрајбург 2:5, РБ Лајпциг - Ерзгебирге Ауе 3:1. У току: ХСВ - Бајерн 0:3, Хофенхајм - ФСВ Франкфурт 3:0, Волфзбург - Хајденхајм 4:1 и Ајнтрахт Франкфурт - Борусија Менхенгладбах 0:2.

Коментари / 0

Оставите коментар