Kup: Kako se izvuče Leverkuzen!

"Farmaceuti" bili na pragu eliminacije, bili dva penala zaostatka, ali ipak prošli u treće kolo. Magdeburg tuguje!

Fudbal 29.10.2014 | 23:00
Kup: Kako se izvuče Leverkuzen!

Fudbaleri Magdeburga delio je jedan uspešno izveden penal do senzacije u 2. kolu Kupa Nemačke. Imali su istorijsku priliku da eliminišu Bajer iz Leverkuzena, ali nisu uspeli. Stali su pred ciljem!

Posle 90 minuta rezultat je bio 1:1, a nakon dodatnih 30 - 2:2. U penal seriji 5:4 za poznatije goste.

Magdeburg, član Regionalne lige grupa Nordost (severoistok), ugostio je "farmaceute" pred 23.855 navijača i nije im se odužio na najbolji mogući način, mada su posle treće serije penala svi na stadionu verovali u uspeh.

Ekipa bez ijednog stranca u svojim redovima bila je bliža trijumfu i u produžetku, ali Kirjakos Papadopulos uspeo u 115. minutu da izjednači. Domaćin je samo četiri minuta ranije došao do prednosti preko Niklasa Brendta.

Bajer je poveo preko Hakana Čalnanoglua u trećem minutu, ali je Kristof Zifkes izjednačio u 28.

U prve tri serije fudbaleri Magdeburga bili su svi do jednog precizni sa 11 metara. Šutirali su Haman, Bankert i Putkamer. Sa druge strane, nervozni gosti iz Leverkuzena iskoristili su dva od četiri penala. Promašili su Spahić i Kisling, dok su Kruse i Toprak pogodili mrežu.

Šansu da reše pitanje pobednika propuštaju Hebiš, a zatim i Brandt!

Bajerov Julijan Brandt poravnava rezultat. U sledećoj seriji precizni su i jedni i drugi, da bi u poslednjoj sedmoj Jedvaj iskoristio penal sa goste, a Fuks doneo veliku tugu Magdeburgu.

Bajer je meč završio sa deset igrača u polju jer je zbog crvenog kartona isključen Hung Min Son u 78. minutu.

Magdeburg je trenutno treći u Regionalnoj ligi, a u prošlom kolu savladao je kao gost lidera ekipu Budisa Baucen sa ubedljivih 6:0. Bajer je na petom mestu u Bundesligi.

U ostalim utakmicama postignuti su sledeći rezultati: Vurzburger Kikers - Ajntraht Braunšvajg 0:1, Minhen 1860 - Frajburg 2:5, RB Lajpcig - Erzgebirge Aue 3:1. U toku: HSV - Bajern 0:3, Hofenhajm - FSV Frankfurt 3:0, Volfzburg - Hajdenhajm 4:1 i Ajntraht Frankfurt - Borusija Menhengladbah 0:2.

Komentari / 0

Ostavite komentar