Истраге против 21 лица за злоупотребу ваучера

Центар јавне безбједности Бијељина /ЦЈБ/ спроводи 5 истрага на захтјев Окружног тужилаштва у Бијељини по пријави против 21 лица да су неовлаштено добили платну картицу за поплављене, изјавила је Александра Симојловић, портпарол ЦЈБ.

Република Српска 29.10.2014 | 17:22
Истраге против 21 лица за злоупотребу ваучера

Симојловићева је рекла да је ЦЈБ до сада Окружном тужилаштву доставио извјештај против три лица из Бијељине чији су иницијали Ж.Н, И.М. и В.В. због обмане при стицању права на ваучер Фонда солидарности за
обнову Републике Српске након поплава.

Пријављени су у јулу приликом пописа и процјене штете у мјестима Батковић и Остојићево члановима Градске комисије дали неистините податке о носиоцу домаћинства, иако су сва три лица користила друге стамбене објекте на подручју Бијељине.

Портпарол Окружног тужилаштва Бијељина Данка Продановић рекла је Срни да је до сада примљен један извјештај ЦЈБ Бијељина против конкретних лица и два или три извјештаја у којима се описују одређене неправилности приликом стицања ваучера.

"Тужилаштво ради на провјери свих навода у извјештајима", рекла је Продановићева и додала да у овом процесу још није било конкретних тужилачких одлука.

Група од око 300 мјештана бијељинских села уз ријеку Саву најавила је да ће поднијети кривичну пријаву против градске власти због низа неправилности приликом стицања права на платну картицу и при подјели новчане и материјалне помоћи и донација поплављенима у Бијељини.

Један од незадовољних мјештана Љубиша Јелисић рекао је да ће, у име неколико стотина незадовољних грађана, у наредних 7 дана припремити пријаву.

Према његовим тврдњама, помоћ намијењена поплављеном становништву Семберије дијељена је у Бијељини по страначкој припадности члановима владајућег СДС-а и искориштена за куповину гласова уочи општих избора.


Коментари / 1

Оставите коментар
Name

миле трњаци

29.10.2014 21:19

А тек код нас у Трњацима колико их је добило а нису требали... кроз двориште вода прошла а ваучер се стекао...поготово владајућа фамилија на челу са предсједником мз Трњаци

ОДГОВОРИТЕ