Преминуо Клас Ингесон

Један од твораца вечног успеха Шведске на СП 1994. изгубио је битку са тумором у 47. години. Иза себе оставио је незаборавну каријеру.

Фудбал 29.10.2014 | 15:15
Преминуо Клас Ингесон

Шведска је у жалости.

У уторак је, у 47. години, преминуо славни шведски фудбалер, 190 центиметара високи везиста, Клас Ингесон, власник 57 наступа и 13 голова за репрезентацију "Три круне".

Он је изгубио дугу битку са тумором ћелија везивног ткива, која му је први пут откривена 14. маја 2009. године, а због које је последњу операцију обавио 8. јануара 2013. Тада је покушано трансплатацијом, али захват није успео, тако да је тренер Елфсборга отишао у легенду 28. октобра ове године.

Ингесон је, веровало се, победио Калерову болест у децембру 2010. године, када се вратио тренерском послу и преузео млади тим Елфсборга, а 30. септембра прошле године постао је и тренер првог тима. Међутим, отприлике у исто време сустигла га је иста болест и однела победу.

Ингесон је у каријери играо за ИФК Гетеборг, Мехелен, ПСВ Ајндховен, Шефилд Венздеј, Бари, Болоњу, Леће и Олимпик из Марсеја. Упркос висини, био је веома вешт с лоптом, а кажу и да је волео да попије и да то није утицало на његова издања на терену.

Његови саиграчи из Шефилда говорили су: "Ингесон је ишао директно у паб после тренинга, али је свеједно трчао као животиња у суботу".
Рођен је 20. августа 1968. године у Едешегу, градићу од 2.500 становника у централном делу Шведске.

 

Коментари / 0

Оставите коментар