Preminuo Klas Ingeson

Jedan od tvoraca večnog uspeha Švedske na SP 1994. izgubio je bitku sa tumorom u 47. godini. Iza sebe ostavio je nezaboravnu karijeru.

Fudbal 29.10.2014 | 15:15
Preminuo Klas Ingeson

Švedska je u žalosti.

U utorak je, u 47. godini, preminuo slavni švedski fudbaler, 190 centimetara visoki vezista, Klas Ingeson, vlasnik 57 nastupa i 13 golova za reprezentaciju "Tri krune".

On je izgubio dugu bitku sa tumorom ćelija vezivnog tkiva, koja mu je prvi put otkrivena 14. maja 2009. godine, a zbog koje je poslednju operaciju obavio 8. januara 2013. Tada je pokušano transplatacijom, ali zahvat nije uspeo, tako da je trener Elfsborga otišao u legendu 28. oktobra ove godine.

Ingeson je, verovalo se, pobedio Kalerovu bolest u decembru 2010. godine, kada se vratio trenerskom poslu i preuzeo mladi tim Elfsborga, a 30. septembra prošle godine postao je i trener prvog tima. Međutim, otprilike u isto vreme sustigla ga je ista bolest i odnela pobedu.

Ingeson je u karijeri igrao za IFK Geteborg, Mehelen, PSV Ajndhoven, Šefild Venzdej, Bari, Bolonju, Leće i Olimpik iz Marseja. Uprkos visini, bio je veoma vešt s loptom, a kažu i da je voleo da popije i da to nije uticalo na njegova izdanja na terenu.

Njegovi saigrači iz Šefilda govorili su: "Ingeson je išao direktno u pab posle treninga, ali je svejedno trčao kao životinja u subotu".
Rođen je 20. avgusta 1968. godine u Edešegu, gradiću od 2.500 stanovnika u centralnom delu Švedske.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar