Студентима тужбе за продају кревета

Студенти који буду ухваћени у продаји кревета и мјеста у домовима поред тога што ће бити кажњени одузимањем 30 бодова ако одлуче поново да конкуришу за смјештај од идуће године биће и тужени због те подвале.

Република Српска 29.10.2014 | 20:05
Студентима тужбе за продају кревета

Директор Студентског центра "Никола Тесла" Бањалука Зоран Бабић каже да је препродаја кревета проблем који је присутан годинама због чега припремају оштрије санкције за све који не поштују правила.''Већ на идућој сједници нашег Управног одбора разматраћемо како напокон ријешити проблем илегалне продаје кревета у дому. Предложићемо да сви који продају кревете буду тужени'', истакао је Бабић .

Према његовим ријечима осим продаваца биће кажњени и они који купе кревет у дому.

''Ако се утврди да је неки студент купио кревет, он неће плаћати само десет марака за боравак у дому, колика је стандардна мјесечна цијена, већ ће имати цијену рецептивног смјештаја, која је и до шест-седам пута већа. И то ће бити један од приједлога који ће разматрати Управни одбор на сједници која треба да буде одржана крајем новембра'', казао је Бабић.

Он је додао да су одлучни да коначно стану у крај трговини мјестима и креветима у домовима.''Можда би било оправдано да студенти одлуче да бесплатно уступе своје мјесто брату или сестри, али за препродају нема оправдања'', рекао је Бабић.Да илегално тржиште међу студентима цвјета показује и податак да се тренутно у евиденцији Студентског центра "Никола Тесла" налази 1.660 студената за које је утврђено да су у посљедње четири продавали кревете. Сви су аутоматски према одлуци Управног одбора кажњени тако што им је одузето 30 бодова на конкурсу ако пожеле још једном да аплицирају за дом.

''Њихова шанса да поново добију мјесто у дому скоро је никаква, јер би морали да имају све десетке или остваре максималан број бодова на основу свих осталих критеријума који су предвиђени конкурсом'', казао је Бабић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

студент

29.10.2014 23:09

Многи нису у могуцности да плацају стан па се одлуце на куповину кревета,пустите нека се сналази ко како мозе и зна.Боље истразите ко у истом дому узима у закуп пословне просторе,на који нацин и по којој цијени?

ОДГОВОРИТЕ