Писторијус добродошао на ОИ!

Упркос томе што је осуђен на пет година затвора због убиства девојке, организатори Олимпијских и Параолимпијских игара кажу да би поздравили долазак Оскара Писторијуса.

Остали спортови 29.10.2014 | 10:20
Писторијус добродошао на ОИ!

Организатори Олимпијских и Параолимпијских игара у Рио де Жанеиру поздравили би долазак на такмичење атлетичара Оскара Писторијуса, ако јужноафрички параолимпијац на време "испуни своје обавезе".
Писторијус је 21. октобра осуђен на петогодишњу затворску казну за убиство из нехата своје девојке Риве Стенкамп. Постоји могућност да 27-годишњи параолимпијац због доброг владања буде пуштен из затвора након 10 месеци и да остатак казне проведе у кућном притвору.

Олимпијски и Параолимпијски комитети Јужне Африке саопштили су по изрицању пресуде да Писторијус неће имати право да се такмичи за време трајања затворске казне.

"Није на нама да му судимо. Њему је систем судио у Јужној Африци и чим испуни своје обавезе биће слободан, а слободан човек има право да се такмичи где год пожели", рекао је данас челник организационог комитета Олимпијских игара у Рио де Жанеиру Марио Андрада.

"Молићемо се за обе породице. То је била трагедија... Али, Писторијус ће бити добродошао у Бразилу, као и сваки други спортиста", додао је он.

Писторијус, који трчи помоћу протеза од угљеничних влакана, први је атлетичар коме су ампутиране обе ноге до колена а који је учествовао на Светском првенству и Олимпијским играма. Он је на Играма у Лондону 2012. стигао до полуфинала трке на 400 метара.

Писторијус је најуспешнији спринтер параолимпијац. Био је шампион на Параолимпијским играма 2004, 2008 и 2012. године у тркама на 100, 200 и 400 метара и у штафети на 4x100 метара.

Коментари / 0

Оставите коментар