Перес хоће најбољи клуб и најбољи стадион!

Председник Реал Мадрида изнео своје амбиције. Фудбалски клуб Реал Мадрид потписао је у уторак вишегодишњи спонзорски уговор са Међународном нафташком компанијом (ИПИЦ) из Абу Дабија, чији је власник краљевска породица. 

Фудбал 29.10.2014 | 00:10
Перес хоће најбољи клуб и најбољи стадион!

Споразум укључује ширење Реалове школе и клупских музеја по свету, али финансијски детаљи нису саопштени.

Шпански медији спекулишу да је уговор вредан око 500 милиона евра и да ће већина тог новца отићи на реновирање стадиона Сантјаго Бернабеу, који би могао да промени име.

"Комерцијални аранжмани омогући ће Реал Мадриду да испуни један од најосновнијих будућих изазова - да претвори свој стадион у најбољи спортски објекат на свету", наводи се у саопштењу ИПИЦ.

Председник "краљевског клуба" Флорентино Перес изјавио је да је циљ да Реал Мадрид буде најбољи фудбалски клуб у 21. веку.

"Реалова мисија је да буде најбољи клуб у 21. веку. Наш највећи изазов је да Сантјаго Бернабеу буде најбољи стадион на свету", пренела је "Марка" његове речи.

Први човек Реала потом је говорио и о новом спонзорском уговору.

"Овај уговор гарантује успех и Реалу и компанији из Абу Дабија. То ће нам помоћи да промовишемо клупски бренд на сваком континенту".

Стадион Сантјаго Бернабеу је изграђен 1947. године и може да прими нешто више од 80.000 гледалаца. Реновирање би требало да буде завршено 2017. године, а планирано је да се постави нови кров, изграде хотел и тржни центар.

Коментари / 0

Оставите коментар