Peres hoće najbolji klub i najbolji stadion!

Predsednik Real Madrida izneo svoje ambicije. Fudbalski klub Real Madrid potpisao je u utorak višegodišnji sponzorski ugovor sa Međunarodnom naftaškom kompanijom (IPIC) iz Abu Dabija, čiji je vlasnik kraljevska porodica. 

Fudbal 29.10.2014 | 00:10
Peres hoće najbolji klub i najbolji stadion!

Sporazum uključuje širenje Realove škole i klupskih muzeja po svetu, ali finansijski detalji nisu saopšteni.

Španski mediji spekulišu da je ugovor vredan oko 500 miliona evra i da će većina tog novca otići na renoviranje stadiona Santjago Bernabeu, koji bi mogao da promeni ime.

"Komercijalni aranžmani omogući će Real Madridu da ispuni jedan od najosnovnijih budućih izazova - da pretvori svoj stadion u najbolji sportski objekat na svetu", navodi se u saopštenju IPIC.

Predsednik "kraljevskog kluba" Florentino Peres izjavio je da je cilj da Real Madrid bude najbolji fudbalski klub u 21. veku.

"Realova misija je da bude najbolji klub u 21. veku. Naš najveći izazov je da Santjago Bernabeu bude najbolji stadion na svetu", prenela je "Marka" njegove reči.

Prvi čovek Reala potom je govorio i o novom sponzorskom ugovoru.

"Ovaj ugovor garantuje uspeh i Realu i kompaniji iz Abu Dabija. To će nam pomoći da promovišemo klupski brend na svakom kontinentu".

Stadion Santjago Bernabeu je izgrađen 1947. godine i može da primi nešto više od 80.000 gledalaca. Renoviranje bi trebalo da bude završeno 2017. godine, a planirano je da se postavi novi krov, izgrade hotel i tržni centar.

Komentari / 0

Ostavite komentar