Лавров: Поједине акције Украјинаца су ратни злочини

Поједине акције украјинских снага безбедности на југоистоку Украјине могу се сасвим сигурно означити као ратни злочини, рекао је данас министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.

Свијет 28.10.2014 | 18:41
Лавров: Поједине акције Украјинаца су ратни злочини

То је у свом последњем извештају потврдила канцеларија Високог комесара УН за људска права, истакао је Лавров у интервјуу телевизијском каналу "Лајфњуз" и Известија дејли, пренела је агенција Тасс.

По први пут тај извештај, како је истакао Лавров, нема део у којем се наводи да кијевске власти могу да употребе пропорционалну силу да би повратиле контролу над целом територијом у земљи с обзиром на претње
суверенитету и територијалном интегритету Украјине.

Очигледно се схватило да је недопустиво да се оправда на било који начин оно што су јединице Националне гарде урадиле као и батаљони које су формирали олигарси и који су формално подређени министарству унутрашњих послова, али су у суштини одлуке доносили независно кршећи добро познате законе вођења војних акција, рекао је Лавров.

До сада је званично потврђена погибија око 4.000 људи и неколико десетине хиљада рањених у документима ОЕБС и тела УН за заштиту људских права и хуманитарно право, нагласио је шеф руске дипломатије. Ту су и нестала лица као и масовне гробнице које су недавно откривене, рекао је Лавров, пренела је агенција Тасс.


Коментари / 0

Оставите коментар