Николић: Без туговања, враћамо се на врх!

Тренер Партизана најавио је да у заосталом мечу 7. кола против ОФК Београда (среда, 16.30) неће форсирати играче који су у паду форме.

Фудбал 28.10.2014 | 21:55
Николић: Без туговања, враћамо се на врх!

У дану када ће ривали за титулу играти куп утакмице, фудбалерима Партизана предстоји "надокнада часа" у Суперлиги Србије.

Меч против ОФК Београда, који 28. септембра није могао да се игра због Параде поноса, а дан касније због обавеза црно-белих у Лиги Европе, дошао је на ред тачно после месец дана.

Иза Партизана су победа у "вечитом" дербију и везани порази од Бешикташа и Јагодине (без датог гола), али и "романтичари" су неочекивано лоше прошли у сусрету са Чукаричким на свом стадиону - 0:4.

Марко Николић радије би освежио екипу пред нова три тешка дуела, два у Суперлиги и један у Лиги Европе, док 10. новембра не почне двонедељна пауза, али - шта се мора, мора се.

"Дуел са ОФК Београдом за нас долази у невреме, а истовремено је психолошки од великог значаја. Победа нас враћа на врх, испред Војводине и Црвене звезде", рекао је тренер Партизана.

У Јагодини је прекинута серија од осам победа у актуелном првенству, односно 13, ако се рачуна крај претходне сезоне.

"Имали смо осам узастопних победа, али смо играли променљиво. Дошло је време да изгубимо, али немамо времена да тугујемо, као што га нисмо имали ни за славље. Очекује нас дуел са полетном екипом ОФК Београда, која жели да се надиграва. Верујем да ће публика видети добар фудбал".

Стартна постава претрпеће одређене промене, јер су неки играчи у претходном периоду "потегли" и више него што им је пријало, а то се одразило на игру целог тима и остварене резултате.

Када се узму у обзир повреде Вулићевића, Брашанца и Остојића, закључак је да ће се "романтичарима" супротставити екипа која је далеко од идеалне поставе, замишљене на почетку сезоне.

"Нисам у позицији да променим цео тим, нити би то било заслужено, али неки играчи, који су играли добро, сада су оптерећени и у паду форме. То је прилика да се у првом плану нађу неки други".

Одговарајући на питања о појединцима, Николић је највише речи посветио 18-годишњем десном беку Миладину Стевановићу.

"Другачији је профил играча од Вулићевића. Са нама је од почетка припрема, није толико опасан у нападу као Мирослав, али има изванредан менталитет. Мислим да је на своје прве две утакмице показао да има квалитет за Партизан".

Утакмица на стадиону у Хумској 1 почиње у 16.30 часова.

ТАБЕЛА: Војводина 25, Партизан (-1) 24, Црвена звезда 23, Чукарички 18, Нови Пазар 16, Младост 16, ОФК Београд (-1) 15, Спартак 15, Рад 11, Јагодина 11, Доњи Срем 11, Борац 10, Раднички Ниш 9, Напредак 7, Вождовац 7, Раднички 1923 4.

Коментари / 0

Оставите коментар