Nikolić: Bez tugovanja, vraćamo se na vrh!

Trener Partizana najavio je da u zaostalom meču 7. kola protiv OFK Beograda (sreda, 16.30) neće forsirati igrače koji su u padu forme.

Fudbal 28.10.2014 | 21:55
Nikolić: Bez tugovanja, vraćamo se na vrh!

U danu kada će rivali za titulu igrati kup utakmice, fudbalerima Partizana predstoji "nadoknada časa" u Superligi Srbije.

Meč protiv OFK Beograda, koji 28. septembra nije mogao da se igra zbog Parade ponosa, a dan kasnije zbog obaveza crno-belih u Ligi Evrope, došao je na red tačno posle mesec dana.

Iza Partizana su pobeda u "večitom" derbiju i vezani porazi od Bešiktaša i Jagodine (bez datog gola), ali i "romantičari" su neočekivano loše prošli u susretu sa Čukaričkim na svom stadionu - 0:4.

Marko Nikolić radije bi osvežio ekipu pred nova tri teška duela, dva u Superligi i jedan u Ligi Evrope, dok 10. novembra ne počne dvonedeljna pauza, ali - šta se mora, mora se.

"Duel sa OFK Beogradom za nas dolazi u nevreme, a istovremeno je psihološki od velikog značaja. Pobeda nas vraća na vrh, ispred Vojvodine i Crvene zvezde", rekao je trener Partizana.

U Jagodini je prekinuta serija od osam pobeda u aktuelnom prvenstvu, odnosno 13, ako se računa kraj prethodne sezone.

"Imali smo osam uzastopnih pobeda, ali smo igrali promenljivo. Došlo je vreme da izgubimo, ali nemamo vremena da tugujemo, kao što ga nismo imali ni za slavlje. Očekuje nas duel sa poletnom ekipom OFK Beograda, koja želi da se nadigrava. Verujem da će publika videti dobar fudbal".

Startna postava pretrpeće određene promene, jer su neki igrači u prethodnom periodu "potegli" i više nego što im je prijalo, a to se odrazilo na igru celog tima i ostvarene rezultate.

Kada se uzmu u obzir povrede Vulićevića, Brašanca i Ostojića, zaključak je da će se "romantičarima" suprotstaviti ekipa koja je daleko od idealne postave, zamišljene na početku sezone.

"Nisam u poziciji da promenim ceo tim, niti bi to bilo zasluženo, ali neki igrači, koji su igrali dobro, sada su opterećeni i u padu forme. To je prilika da se u prvom planu nađu neki drugi".

Odgovarajući na pitanja o pojedincima, Nikolić je najviše reči posvetio 18-godišnjem desnom beku Miladinu Stevanoviću.

"Drugačiji je profil igrača od Vulićevića. Sa nama je od početka priprema, nije toliko opasan u napadu kao Miroslav, ali ima izvanredan mentalitet. Mislim da je na svoje prve dve utakmice pokazao da ima kvalitet za Partizan".

Utakmica na stadionu u Humskoj 1 počinje u 16.30 časova.

TABELA: Vojvodina 25, Partizan (-1) 24, Crvena zvezda 23, Čukarički 18, Novi Pazar 16, Mladost 16, OFK Beograd (-1) 15, Spartak 15, Rad 11, Jagodina 11, Donji Srem 11, Borac 10, Radnički Niš 9, Napredak 7, Voždovac 7, Radnički 1923 4.

Komentari / 0

Ostavite komentar