Примера одабрала најбоље у 2013./2014.

Играчи Реал Мадирда покупили су највише награда у традиционалном избору за "нај" играче Примере. "Бели" нису освојили титулу, али јесу појединачна признања. Роналдо најсрећнији јер је најбољи. Симеоне тренер године.

Фудбал 28.10.2014 | 20:25
Примера одабрала најбоље у 2013./2014.

Фудбалер мадридског Реала Кристијано Роналдо проглашен је за најбољег играча шпанске Примере у сезони 2013/2014, док је најбољи тренер Дијего Симеоне из градског ривала Атлетика.

Португалац је прошле сезоне постигао 31 гол на 30 утакмица и са Луисом Суарезом поделио награду Златна копачка за најбољег стрелца Европе.

"Захвалио бих се саиграчима, Реалу и породици, ово је леп моменат у мојој каријери. За мене је најважније да добијам тимске награде, али волим и појединачне. Сваки дан вредно тренирам како бих успео да их освојим што више", рекао је Роналдо, који је изабран и за најбољег нападача лиге. Уједно, добио је и награду за најлепши гол постигнут против Валенсије.

За најбољег голмана проглашен је Кејлор Навас из Реала, који је прошле сезоне бранио у Левантеу, док је његов саиграч Серхио Рамос најбољи дефанзивац.

Награда за најбољег дефанзивног везисту припала је Луки Модрићу из Реала, док је Андрес Инијеста из Барселоне изабран на месту офанзивног везног.

Коментари / 0

Оставите коментар