Шамар Србији - креће Косово!

Срби ће у среду први пут бити суочени са утакмицом селекције самопрокламоване Републике Косово у квалификацијама за Европско првенство.

Остали спортови 28.10.2014 | 19:55
Шамар Србији - креће Косово!

Догодиће се то у Букурешту! Најбољи рукометаши Румуније угостиће репрезентацију такозваног Косова.

Европска рукометна федерација (ЕХФ) објавила је у понедељак да ће мушка селекција Косова играти у среду против Румуније квалификацини меч за континентални шампионат 2018. године.

Утакмица у Букурешту биће дебитантски наступ једнострано проглашене Републике Косово у званичним међународним такмичењима.

Рукометни савез Србије у сарадњи са националним министарством омладине и спорта био је немоћан да спречи тај наступ, након што је ЕХФ 20. септембра на конгресу у Даблину одобрио косовском савезу пуноправно чланство.

"Ми ћемо се потрудити да се квалификујемо, али наш основни циљ испуњен је тиме што смо стекли прилику да играмо", пренео је изјаву генералног секретара косовског рукометног савеза Изета Гјиновција званични сајт ЕХФ.

Рукометаши косовске селекције играће у квалификацијама за ЕП у Ц групи са Румунијом и Италијом.

Не само да је ЕХФ донео одлуку да такозвано Косово убудуће игра у свим такмичењима под окриљем Европске рукометне федерације, већ је женску јуниорску репрезентацију Србије сврстао у квалификациону групу са селекцијом јужне српске покрајне.

Турнир ће се, ташко је веровати да је у питању случајност, играти управо на Косову!

Поред Србије учествоваће селекције Румуније и Словачке, репрезентације држава које такође нису признале независност Косова.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

СС

28.10.2014 19:35

Ој КОсово душо српска тебе добро памти Турска... памтићете и остали који буду на те'стали...

ОДГОВОРИТЕ
Name

анонимус

12.12.2014 19:32

Ко је дао миг из србије за независно косово

ОДГОВОРИТЕ