Разбојништво у Кукуљама код Српца

Двојица маскираних разбојника са маскама синоћ око 19 часова напали су и опљачкали пољопривредника Рајка Михајловића (75) из Кукуља , отели 1200 марака и изгубили се у непознатом правцу.

 

Република Српска 28.10.2014 | 15:59
Разбојништво у Кукуљама код Српца

Несрећног старца изненада су напали испред породичне куће, везали ноге и руке, а потом више часова вршили преметачину у кући како би пронашли новац.

Тек око 23 часа несретни Михајловић успио се ослободити и потражити помоћ комшија који су га у шоку одвезли у Полицијску станицу Србац, а потом у србачки Дом здравља гдје су установљене лакше тјелесне
повреде. Старац је тога дана имао раднике, јер се бави пољопривредом и сточарством, а живи сам, па су лопови претпоставили да има новац за плаћање радника.

Када су радници отишли, нахранио сам стоку и пошао у кућу која је била откључана. Лопови су неопажено ушли у њу, а када се старац појавио на вратима они су га напали, везали и онесвестили – прича старина Рајко под утиском страшног догадјаја.

Кад је дошао свести разбојници су још увек претресали ствари у кући и тражили да им покаже гдје је новац. Код себе у џепу је имао 700 марака, а остатак су пронашли у кући и дали се бјекство. Уз велике напоре он се ослободио конопца на ногама и отишао код комшија који су му одвезали и руке.

„Не могу вјеровати шта ме је снашло. Радим да би зарадио коју марку како би преживио, а онда лопови додју и на силу однесу", каже Рајко.

По изгледу и разговору претпоставља да се ради о младјим особама, али их по гласовима и изгледу није могао препознати.

Увидјај су извршили припадници Полицијске станице Србац, а о свему је обавјештен дежурни тужилац Окружног тужилаштва у Бањалуци.

Расвјетљавање овог кривичног дјела, које је узнемирило становнике Лијевче поља, је у току.

Аутор: Саво Кесер
Извор: Радио Србац


 



Коментари / 0

Оставите коментар