Razbojništvo u Kukuljama kod Srpca

Dvojica maskiranih razbojnika sa maskama sinoć oko 19 časova napali su i opljačkali poljoprivrednika Rajka Mihajlovića (75) iz Kukulja , oteli 1200 maraka i izgubili se u nepoznatom pravcu.

 

Republika Srpska 28.10.2014 | 15:59
Razbojništvo u Kukuljama kod Srpca

Nesrećnog starca iznenada su napali ispred porodične kuće, vezali noge i ruke, a potom više časova vršili premetačinu u kući kako bi pronašli novac.

Tek oko 23 časa nesretni Mihajlović uspio se osloboditi i potražiti pomoć komšija koji su ga u šoku odvezli u Policijsku stanicu Srbac, a potom u srbački Dom zdravlja gdje su ustanovljene lakše tjelesne
povrede. Starac je toga dana imao radnike, jer se bavi poljoprivredom i stočarstvom, a živi sam, pa su lopovi pretpostavili da ima novac za plaćanje radnika.

Kada su radnici otišli, nahranio sam stoku i pošao u kuću koja je bila otključana. Lopovi su neopaženo ušli u nju, a kada se starac pojavio na vratima oni su ga napali, vezali i onesvestili – priča starina Rajko pod utiskom strašnog dogadjaja.

Kad je došao svesti razbojnici su još uvek pretresali stvari u kući i tražili da im pokaže gdje je novac. Kod sebe u džepu je imao 700 maraka, a ostatak su pronašli u kući i dali se bjekstvo. Uz velike napore on se oslobodio konopca na nogama i otišao kod komšija koji su mu odvezali i ruke.

„Ne mogu vjerovati šta me je snašlo. Radim da bi zaradio koju marku kako bi preživio, a onda lopovi dodju i na silu odnesu", kaže Rajko.

Po izgledu i razgovoru pretpostavlja da se radi o mladjim osobama, ali ih po glasovima i izgledu nije mogao prepoznati.

Uvidjaj su izvršili pripadnici Policijske stanice Srbac, a o svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Banjaluci.

Rasvjetljavanje ovog krivičnog djela, koje je uznemirilo stanovnike Lijevče polja, je u toku.

Autor: Savo Keser
Izvor: Radio Srbac


 



Komentari / 0

Ostavite komentar