БББ као Гробари - 'ратују' међу собом!

Слично као и до недавно Гробари, поделили су се и навијачи загребачког Динама, а у суботу је, у окршају зараћених страна, коришћено и ватрено оружје! Две особе рањене.

Фудбал 28.10.2014 | 16:55
БББ као Гробари - 'ратују' међу собом!

Пукло је међу навијачима Динама из Загреба, такозваним Бад Блуе Боyс (Лоши момци)!

Бесни навијачки обрачун међу навијачима хрватског клуба, а први пут је сада коришћено ватрено оружје!

У суботу, дан пре првенствене утакмице Динамо - Осијек, две особе су рањене у пуцњави, а хрватски медији известили су да је реч о навијачком обрачуну и да су рањени мушкарци (37-годишњак и 21-годишњак) који, наводно, припадају фракцији која је против првог човека клуба Здравка Мамића и управе.

Према писању хрватских медија, њих двојица су изашли из комбија у једној загребачкој улици, када се појавило треће лице које је на њих испалило више метака. Један је добио теже повреде, а други лакше.

Дан касније, подручје око стадиона "Максимир" личило је на ратну зону због огромног броја полицајаца. Током утакмице, бројнија навијачка фракција, односно "антимамићевци", отишла је на северни део стадиона, док су они малобројнији који подржавају рад Мамића, били на источној трибини.

Полиција је била између сукобљених страна, а "Мамићевци" су на полувремену изашли са трибина.

После утакмице, БББ су отишли до болнице где се налазе рањени младићи и помолили се за њих.

После овог тешког инцидента, огласио се и Хрватски фудбалски савез који је позвао на одлучну борбу против насиља на фудбалским стадионима и онима који имају везе са фудбалом и навијањем:

"Фудбал никада није био и никада не сме бити изговор за било какав облик насиља и нетолеранције. Најоштрије осуђујемо такво понашање и чинимо све како бисмо насиље и нетолеранцију одстранили са хрватских стадиона. Позивамо и друге сегменте друштва, као и све добронамерне навијаче, да нам се придруже у томе и да трибине учинимо искључиво позорницама за фудбалске утакмице. Насиљу и нетолеранцији у фудбалу не сме бити места".

Имао је шта да каже и Здравко Мамић.

Он је назвао "одвратним" оптужбе да је он организовао "сачекушу" за навијаче у којој су рањена два младића, припадници БББ.

"Па, то је одвратно! Спреман сам да идем на полиграф!", поручио је Мамић.
Ово није први, али свакако јесте најтежи инцидент међу сукобљеним фракцијама навијача Динама. Сада се први пут обрачуну користило ватрено оружје, а до сада је било "само" тучњава уз коришћење разних "помагала".

Највећи сукоб до сада догодио се у мају ове године када је договорена масовна туча две фракције. У тој тучи, у којој је учествовало више десетина хулигана, зараћене фракције су се лемале свим и свачим.

Коментари / 0

Оставите коментар