BBB kao Grobari - 'ratuju' među sobom!

Slično kao i do nedavno Grobari, podelili su se i navijači zagrebačkog Dinama, a u subotu je, u okršaju zaraćenih strana, korišćeno i vatreno oružje! Dve osobe ranjene.

Fudbal 28.10.2014 | 16:55
BBB kao Grobari - 'ratuju' među sobom!

Puklo je među navijačima Dinama iz Zagreba, takozvanim Bad Blue Boys (Loši momci)!

Besni navijački obračun među navijačima hrvatskog kluba, a prvi put je sada korišćeno vatreno oružje!

U subotu, dan pre prvenstvene utakmice Dinamo - Osijek, dve osobe su ranjene u pucnjavi, a hrvatski mediji izvestili su da je reč o navijačkom obračunu i da su ranjeni muškarci (37-godišnjak i 21-godišnjak) koji, navodno, pripadaju frakciji koja je protiv prvog čoveka kluba Zdravka Mamića i uprave.

Prema pisanju hrvatskih medija, njih dvojica su izašli iz kombija u jednoj zagrebačkoj ulici, kada se pojavilo treće lice koje je na njih ispalilo više metaka. Jedan je dobio teže povrede, a drugi lakše.

Dan kasnije, područje oko stadiona "Maksimir" ličilo je na ratnu zonu zbog ogromnog broja policajaca. Tokom utakmice, brojnija navijačka frakcija, odnosno "antimamićevci", otišla je na severni deo stadiona, dok su oni malobrojniji koji podržavaju rad Mamića, bili na istočnoj tribini.

Policija je bila između sukobljenih strana, a "Mamićevci" su na poluvremenu izašli sa tribina.

Posle utakmice, BBB su otišli do bolnice gde se nalaze ranjeni mladići i pomolili se za njih.

Posle ovog teškog incidenta, oglasio se i Hrvatski fudbalski savez koji je pozvao na odlučnu borbu protiv nasilja na fudbalskim stadionima i onima koji imaju veze sa fudbalom i navijanjem:

"Fudbal nikada nije bio i nikada ne sme biti izgovor za bilo kakav oblik nasilja i netolerancije. Najoštrije osuđujemo takvo ponašanje i činimo sve kako bismo nasilje i netoleranciju odstranili sa hrvatskih stadiona. Pozivamo i druge segmente društva, kao i sve dobronamerne navijače, da nam se pridruže u tome i da tribine učinimo isključivo pozornicama za fudbalske utakmice. Nasilju i netoleranciji u fudbalu ne sme biti mesta".

Imao je šta da kaže i Zdravko Mamić.

On je nazvao "odvratnim" optužbe da je on organizovao "sačekušu" za navijače u kojoj su ranjena dva mladića, pripadnici BBB.

"Pa, to je odvratno! Spreman sam da idem na poligraf!", poručio je Mamić.
Ovo nije prvi, ali svakako jeste najteži incident među sukobljenim frakcijama navijača Dinama. Sada se prvi put obračunu koristilo vatreno oružje, a do sada je bilo "samo" tučnjava uz korišćenje raznih "pomagala".

Najveći sukob do sada dogodio se u maju ove godine kada je dogovorena masovna tuča dve frakcije. U toj tuči, u kojoj je učestvovalo više desetina huligana, zaraćene frakcije su se lemale svim i svačim.

Komentari / 0

Ostavite komentar