Шта и колико је Србија изгубила с одласком Михе?

Синиша Михајловић за годину дана је постао "бог" у Сампдорији. Председник га пореди са гладијатором и лепом женом!

Фудбал 28.10.2014 | 17:10
Шта и колико је Србија изгубила с одласком Михе?

У Србији је било много замерки на рад Синише Михајловића, док је био селектор, али у Италији га из недеље у недељу све више кују у звезде.

Раде то његови играчи, бивши саиграчи, колеге тренери, сада и председник Сампдорије Масимо Фереро.

Ђеновљани после осмог кола Серије А заузимају треће место на табели, уз Јувентус су једини непоражени, после Јувентусасу примили најмање голова... А, Михајловић је прошле јесени преузео екипу у зони испадања.

"Михајловић је највећу промену направио у главама играча! Све ово дугујемо нашем великом тренеру, нашем гладијатору Синиши. Он је уверио момке да се не осећају инфериорно пред било ким. Стално прича, а ја се слажем са тим, да Сампдорија мора да игра на свој начин и да увек истрчи на терен са жељом и уверењем да ће победити".

Фереро сматра да треће место није и максимум Сампе! Рома "бежи" три, а Јуве шест бодова.

"Зашто да будемо задовољни постигнутим? Зашто да будемо песимисти и размишљамо како мора да уследи пад? Ово је нешто што смо заслужили, нико нам ништа није поклонио. Да нам против Палерма није искључен играч и да нисмо поклонили гол Каљарију, били бисмо још боље пласирани".

Добри резултати увек носе са собом и одређене опасности, осим ако нисте Реал, Барселона, Челси... Тренер и играчи постају мете већих клубова, па се тако и Михајловић помиње као решење, ако Интер отпусти Валтера Мацарија.

"Наш тренер је као лепа жена. Сви га желе, али у овом тренутку је мој и ја ћу га задржати", нашалио се Масимо Фереро и додао:

"Наравно, не зависи све од мене, пита се и он. Али, за сада је ту".

На питање како је неутралисао Ромине асове, који први пут ове сезоне нису дали гол у утакмици Серије А, Михајловић је једноставно одговорио:

"Пробали смо да играмо пресинг у раној фази њихових напада. Када смо се бранили, пунили смо средину терена, а препуштали им бокове, јер смо знали да тешко могу да нас угрозе центаршутевима... Али, најважнији корак напред направили смо у психолошком смислу. Играчи су схватили да могу да играју против свакога".

Из свлачионице Сампдорије пред меч против Роме гласно се чула музика реге легенде Боба Марлија, па су новинари питали Синишу Михајловића - откуд то?

"Фудбал је за нас радост и забава, а не мучење. Играчи сами бирају шта ће се слушати. Верујте да нам је екипа пуна ди-џејева".

Сампдорија у наредном колу игра још једну велику утакмицу, баш против Интера, на стадиону Ђузепе Меаца.

Можете ли да замислите како ће Италијани "одлепити" и какве ћемо изјаве читати, ако се Миха оданде врати са три бода?

Да ли вам је жао што Михајловић више није селектор Србије?

Коментари / 0

Оставите коментар