Šta i koliko je Srbija izgubila s odlaskom Mihe?

Siniša Mihajlović za godinu dana je postao "bog" u Sampdoriji. Predsednik ga poredi sa gladijatorom i lepom ženom!

Fudbal 28.10.2014 | 17:10
Šta i koliko je Srbija izgubila s odlaskom Mihe?

U Srbiji je bilo mnogo zamerki na rad Siniše Mihajlovića, dok je bio selektor, ali u Italiji ga iz nedelje u nedelju sve više kuju u zvezde.

Rade to njegovi igrači, bivši saigrači, kolege treneri, sada i predsednik Sampdorije Masimo Ferero.

Đenovljani posle osmog kola Serije A zauzimaju treće mesto na tabeli, uz Juventus su jedini neporaženi, posle Juventusasu primili najmanje golova... A, Mihajlović je prošle jeseni preuzeo ekipu u zoni ispadanja.

"Mihajlović je najveću promenu napravio u glavama igrača! Sve ovo dugujemo našem velikom treneru, našem gladijatoru Siniši. On je uverio momke da se ne osećaju inferiorno pred bilo kim. Stalno priča, a ja se slažem sa tim, da Sampdorija mora da igra na svoj način i da uvek istrči na teren sa željom i uverenjem da će pobediti".

Ferero smatra da treće mesto nije i maksimum Sampe! Roma "beži" tri, a Juve šest bodova.

"Zašto da budemo zadovoljni postignutim? Zašto da budemo pesimisti i razmišljamo kako mora da usledi pad? Ovo je nešto što smo zaslužili, niko nam ništa nije poklonio. Da nam protiv Palerma nije isključen igrač i da nismo poklonili gol Kaljariju, bili bismo još bolje plasirani".

Dobri rezultati uvek nose sa sobom i određene opasnosti, osim ako niste Real, Barselona, Čelsi... Trener i igrači postaju mete većih klubova, pa se tako i Mihajlović pominje kao rešenje, ako Inter otpusti Valtera Macarija.

"Naš trener je kao lepa žena. Svi ga žele, ali u ovom trenutku je moj i ja ću ga zadržati", našalio se Masimo Ferero i dodao:

"Naravno, ne zavisi sve od mene, pita se i on. Ali, za sada je tu".

Na pitanje kako je neutralisao Romine asove, koji prvi put ove sezone nisu dali gol u utakmici Serije A, Mihajlović je jednostavno odgovorio:

"Probali smo da igramo presing u ranoj fazi njihovih napada. Kada smo se branili, punili smo sredinu terena, a prepuštali im bokove, jer smo znali da teško mogu da nas ugroze centaršutevima... Ali, najvažniji korak napred napravili smo u psihološkom smislu. Igrači su shvatili da mogu da igraju protiv svakoga".

Iz svlačionice Sampdorije pred meč protiv Rome glasno se čula muzika rege legende Boba Marlija, pa su novinari pitali Sinišu Mihajlovića - otkud to?

"Fudbal je za nas radost i zabava, a ne mučenje. Igrači sami biraju šta će se slušati. Verujte da nam je ekipa puna di-džejeva".

Sampdorija u narednom kolu igra još jednu veliku utakmicu, baš protiv Intera, na stadionu Đuzepe Meaca.

Možete li da zamislite kako će Italijani "odlepiti" i kakve ćemo izjave čitati, ako se Miha odande vrati sa tri boda?

Da li vam je žao što Mihajlović više nije selektor Srbije?

Komentari / 0

Ostavite komentar