Клубови запошљавања "у сјени" непотизма

Након четири године постојања Клуб за тражење посла Бањалука може се похвалити добрим резултатима.

Република Српска 28.10.2014 | 15:11
Клубови запошљавања "у сјени" непотизма

Од укупног броја  младих људи до 35 године старости, који прођу кроз едукацију овог клуба, око 40 одсто њих пронађе нови посао.

Највећи проблем је демотивисаност младих људи који не вјерују да се без везе може запослити. Да је њихова бојазан оправдана показује још један примјер запошљавања због непотизма.

За четири године постојања 366 младих људи је прошло кроз бањалучки клуб за запошљавање. Њих 130 може  се похвалити новим радним мјестом. У овој години клубу се обратило 159 младих до 35 године и 57 их је запослено.

Међу њима је и пет самозапослених.

Драган Пејаковић отворио је фирму за тапацирање намјештаја. У РС постоји 11 Клубова за запошљавање, који су помогли да се 1100 младих људи запосли.

Једина конкуренција овом клубу је Агенција за државну управу. Додуше, тамо нема оваквих семинара и припрема разговора са послодавцем. Тамо се све зна. На конкурсима побјеђују рођачке, кумовске, партијске и пријатељске везе: ти мени, ја теби.

Да је управо тако показује,  по ко зна који случај непотизма, којим је још један члан породице Цвијановић сретно запослен.

Слободан Цвијановић, дјевер премијерке Жељке Цвијановић је и формално запослен као фитосанитарни инспектор у Републичкој управи за инспекцијске послове. Овај посао је “глатко” добио, јер, како смо незванично сазнали у инспекцији ради више од годину и по дана.

Управо, ти незаобилазни детаљи наше стварности, највише погађају младе.

А ко би и вјеровао када  готово да нема конкурса и бар једног имена које, народски речено није залутало из вода непотизма и партијског послушништва.

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

незапослен

28.10.2014 17:58

Ма какви клубови помазу при запошљавању. Каква је демагогија. Показују им како се писе молба. Ако не умију, не треба им дати ни посао. Јадна мајко, докле смо досли.

ОДГОВОРИТЕ