Шта ће писати у жалби ФСС-а?

Албанци су бесни и што су изгубили 3:0 и што Србија није избачена. Фудбалски савез Србије бациће им рукавицу у лице, у жалби која ће уследити.

Фудбал 28.10.2014 | 14:55
Шта ће писати у жалби ФСС-а?

Док Албанци и даље прете да ће напустити квалификације за ЕУРО ако Србија не буде избачена, а њима додељена победа од 3:0 у Београду, Фудбалски савез Србије спрема жалбу на одлуку УЕФА која је разочарала (најблаже речено) обе стране.

Наиме, ФСС ће у Нион послати захтев да утакмица са Албанијом, формално означена победом Србије од 3:0 "за зеленим столом" буде - поновљена!

Наша Кућа фудбала на тај начин жели да издејствује нови меч, како би поништила бизарну одлуку УЕФА да нашем тиму додели три бода, а потом их удузме, због лоше организације утакмице. Овакву одлуку пре "Случаја дрон", УЕФА никада у својој историји није донела и тешко да ће ови аршини бити опет примењени.

"Морамо да тражимо одигравање нове утакмице и покажемо да нам је стало да се игра фудбал. Исто тако се поставља питање и друге утакмице. Није нормално да се у Албанији игра пред пуним трибинама, а да ми прођемо овако како смо прошли. Оба меча би требало да се играју без публике", наговештава потпредседник ФСС Горан Милановић на чему ће бити заснована жалба наше стране.

Он је у разговору за "Информер" рекао и да албанска страна, осим новчано, ни на који начин није кажњена за истицање спорних симбола, који су изазвали реакцију српских навијача и потом прекид утакмице.

"УЕФА се бавила само последицама, а не узроцима. Албанци су кажњени јер нису наставили меч, а ми због лоше организације, међутим... УЕФА се није бавила тиме како је започет прекид. Ако је највећи фудбалски грех мешање политике у спорт, онда је ваљда свима јасно шта су Албанци урадили и да су све остале последице мањи пропусти од тог чина", додао је Милановић.

"Истицање заставе 'Велике Албаније' било је чисто мешање политике у спорт, а упад дрона на терен може да се подведе под терористички напад. На томе ћемо базирати жалбу. Морамо да докажемо да је то био чисто политички чин који су унапред испланирали у ФС Албаније, заједно са својим политичарима", закључио је први човек ФК Јагодина.

"Није било времена да у првобитној документацији пошаљемо доказе о томе ко је одговоран за упад летилице на стадион Партизана. Надамо се да ће државни органи имати неке нове доказе по том питању", додао је.

Коментари / 0

Оставите коментар