Šta će pisati u žalbi FSS-a?

Albanci su besni i što su izgubili 3:0 i što Srbija nije izbačena. Fudbalski savez Srbije baciće im rukavicu u lice, u žalbi koja će uslediti.

Fudbal 28.10.2014 | 14:55
Šta će pisati u žalbi FSS-a?

Dok Albanci i dalje prete da će napustiti kvalifikacije za EURO ako Srbija ne bude izbačena, a njima dodeljena pobeda od 3:0 u Beogradu, Fudbalski savez Srbije sprema žalbu na odluku UEFA koja je razočarala (najblaže rečeno) obe strane.

Naime, FSS će u Nion poslati zahtev da utakmica sa Albanijom, formalno označena pobedom Srbije od 3:0 "za zelenim stolom" bude - ponovljena!

Naša Kuća fudbala na taj način želi da izdejstvuje novi meč, kako bi poništila bizarnu odluku UEFA da našem timu dodeli tri boda, a potom ih uduzme, zbog loše organizacije utakmice. Ovakvu odluku pre "Slučaja dron", UEFA nikada u svojoj istoriji nije donela i teško da će ovi aršini biti opet primenjeni.

"Moramo da tražimo odigravanje nove utakmice i pokažemo da nam je stalo da se igra fudbal. Isto tako se postavlja pitanje i druge utakmice. Nije normalno da se u Albaniji igra pred punim tribinama, a da mi prođemo ovako kako smo prošli. Oba meča bi trebalo da se igraju bez publike", nagoveštava potpredsednik FSS Goran Milanović na čemu će biti zasnovana žalba naše strane.

On je u razgovoru za "Informer" rekao i da albanska strana, osim novčano, ni na koji način nije kažnjena za isticanje spornih simbola, koji su izazvali reakciju srpskih navijača i potom prekid utakmice.

"UEFA se bavila samo posledicama, a ne uzrocima. Albanci su kažnjeni jer nisu nastavili meč, a mi zbog loše organizacije, međutim... UEFA se nije bavila time kako je započet prekid. Ako je najveći fudbalski greh mešanje politike u sport, onda je valjda svima jasno šta su Albanci uradili i da su sve ostale posledice manji propusti od tog čina", dodao je Milanović.

"Isticanje zastave 'Velike Albanije' bilo je čisto mešanje politike u sport, a upad drona na teren može da se podvede pod teroristički napad. Na tome ćemo bazirati žalbu. Moramo da dokažemo da je to bio čisto politički čin koji su unapred isplanirali u FS Albanije, zajedno sa svojim političarima", zaključio je prvi čovek FK Jagodina.

"Nije bilo vremena da u prvobitnoj dokumentaciji pošaljemo dokaze o tome ko je odgovoran za upad letilice na stadion Partizana. Nadamo se da će državni organi imati neke nove dokaze po tom pitanju", dodao je.

Komentari / 0

Ostavite komentar