Помоћ породицама жртава од мина

Општина Соколац дио је пројекта "Социјално-економско оснаживање жртава мина и њихових породица кроз пословну обуку и стварање могућности за запошљавање".

Република Српска 27.10.2014 | 20:31
Помоћ породицама жртава од мина

Представници хуманитарне организације "АСБ" из Њемачке, који спроводе овај пројекат у БиХ,уручили су  мотокултиваторе за 13 породица из ове локалне заједнице, као  дио средстава која су планирана овим  пројектом финансираним од стране Европске уније.

Завршна фаза пројекта који подразумијева помоћ жртвама мина и њиховим породицама обухватила је 13 породица из Сокоца, којима су уручени мотокултиватори, након чега ће породице које су обухваћене пројектом добити и остала неопходна средства за рад.

"Суштина овог пројекта је да смо ми помогли властите идеје жртава мина. У овом тренутку су то  мотокултиватори, за неколико дана биће јунице стеоне и остали елементи који су људи тражили за њихов приватни
бизнис", наводи Русмир Ханић из хуманитарне организације "АСБ" из Њемачке.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица напомиње да је ово значајна донација за становништво општине Соколац, те да је све урађено по правилима и прописима.

Породице које су добиле помоћ у оквиру пројекта захвални су на добијеним средствима, што ће им, како кажу, изузетно бити од користи у раду.

"Ово ће ми олакшати мој бизнис план који сам недавно започео, а тиче се воћарства", каже Миланко Станимировић.

Расим Дедић, повратник у општину Соколац, захвалио се општини и начелнику на донацији, напомињући да ће му донација помоћи да лакше оствари планове у производњи кромпира.

Укупна вриједност пројекта је око 70 000 конвертибилних марака, од чега 50 000 финансира Европска унија, док 20 000 конвертибилних марака финансира општина Соколац.

(БН ТВ)

Коментари / 0

Оставите коментар