Pomoć porodicama žrtava od mina

Opština Sokolac dio je projekta "Socijalno-ekonomsko osnaživanje žrtava mina i njihovih porodica kroz poslovnu obuku i stvaranje mogućnosti za zapošljavanje".

Republika Srpska 27.10.2014 | 20:31
Pomoć porodicama žrtava od mina

Predstavnici humanitarne organizacije "ASB" iz Njemačke, koji sprovode ovaj projekat u BiH,uručili su  motokultivatore za 13 porodica iz ove lokalne zajednice, kao  dio sredstava koja su planirana ovim  projektom finansiranim od strane Evropske unije.

Završna faza projekta koji podrazumijeva pomoć žrtvama mina i njihovim porodicama obuhvatila je 13 porodica iz Sokoca, kojima su uručeni motokultivatori, nakon čega će porodice koje su obuhvaćene projektom dobiti i ostala neophodna sredstva za rad.

"Suština ovog projekta je da smo mi pomogli vlastite ideje žrtava mina. U ovom trenutku su to  motokultivatori, za nekoliko dana biće junice steone i ostali elementi koji su ljudi tražili za njihov privatni
biznis", navodi Rusmir Hanić iz humanitarne organizacije "ASB" iz Njemačke.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica napominje da je ovo značajna donacija za stanovništvo opštine Sokolac, te da je sve urađeno po pravilima i propisima.

Porodice koje su dobile pomoć u okviru projekta zahvalni su na dobijenim sredstvima, što će im, kako kažu, izuzetno biti od koristi u radu.

"Ovo će mi olakšati moj biznis plan koji sam nedavno započeo, a tiče se voćarstva", kaže Milanko Stanimirović.

Rasim Dedić, povratnik u opštinu Sokolac, zahvalio se opštini i načelniku na donaciji, napominjući da će mu donacija pomoći da lakše ostvari planove u proizvodnji krompira.

Ukupna vrijednost projekta je oko 70 000 konvertibilnih maraka, od čega 50 000 finansira Evropska unija, dok 20 000 konvertibilnih maraka finansira opština Sokolac.

(BN TV)

Komentari / 0

Ostavite komentar