Избори валидни упркос неправилностима

Москва вјерује да су парламентарни избори у Украјини били валидни упркос многим неправилностима, изјавио је данас руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

Свијет 27.10.2014 | 14:43
Избори валидни упркос неправилностима

"Остављамо по страни многа кршења која су се догодила током припрема за изборе, методе принуде примијењене над многим кандидатима и мјере ограничавања осталих политичких снага из политичког процеса и њиховог учешћа на изборима.Упркос томе, гласање је одржано", рекао је Лавров агенцији ТАСС.

Он је додао да се нада да ће Украјина формирати "конструктивну" владу и радити у правцу попуштања тензија у земљи, као и у односима са Москвом.

"Надамо се да ће избори омогућити брзо формирање владе која ће бити конструктивна и неће се залагати за наставак ескалације конфронтационих тенденција у друштву и са Русијом", рекао је Лавров.

Он је рекао да планира да се састане са новим украјинским министром спољних послова чим та особа буде именована."Без сумње, ми никада нисмо прекинули контакте. Ја сам се, чак, састао са онима који нису били именовани и онима који су дошли на власт државним ударом", рекао је Лавров.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

валидни или не

27.10.2014 16:21

Ста се ти интересујес дали су били избори успесни или не

ОДГОВОРИТЕ