Izbori validni uprkos nepravilnostima

Moskva vjeruje da su parlamentarni izbori u Ukrajini bili validni uprkos mnogim nepravilnostima, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Svijet 27.10.2014 | 14:43
Izbori validni uprkos nepravilnostima

"Ostavljamo po strani mnoga kršenja koja su se dogodila tokom priprema za izbore, metode prinude primijenjene nad mnogim kandidatima i mjere ograničavanja ostalih političkih snaga iz političkog procesa i njihovog učešća na izborima.Uprkos tome, glasanje je održano", rekao je Lavrov agenciji TASS.

On je dodao da se nada da će Ukrajina formirati "konstruktivnu" vladu i raditi u pravcu popuštanja tenzija u zemlji, kao i u odnosima sa Moskvom.

"Nadamo se da će izbori omogućiti brzo formiranje vlade koja će biti konstruktivna i neće se zalagati za nastavak eskalacije konfrontacionih tendencija u društvu i sa Rusijom", rekao je Lavrov.

On je rekao da planira da se sastane sa novim ukrajinskim ministrom spoljnih poslova čim ta osoba bude imenovana."Bez sumnje, mi nikada nismo prekinuli kontakte. Ja sam se, čak, sastao sa onima koji nisu bili imenovani i onima koji su došli na vlast državnim udarom", rekao je Lavrov.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

validni ili ne

27.10.2014 16:21

Sta se ti interesujes dali su bili izbori uspesni ili ne

ODGOVORITE