Тајне љепоте жена широм свијета

И ви можете имати порцелански тен као Јапанке и сјајну косу као лепе Филипинке. Тајне лепоте које жене широм света користе већ вековима лако можете и ви да укључите у своју дневну рутину. Погледајте најбоље савете за негу лепоте од жена са различитих крајева света.

Мода и љепота 27.10.2014 | 10:32
Тајне љепоте жена широм свијета

КИНА - У Кини, млад и свеж изглед коже је императив, те стога Кинескиње обожавају креме против бора. Али, ове даме још више воле препарате из домаће радиности. По њима, беланце је најбоље за учвршћивање коже, а оне га нанесу на лице, оставе 20 минута и затим исперу млаком водом.

ЈАПАН - Већ вековима Јапанке користе пиринчану воду (воду у којој се кувао пиринач) за умивање и негу лица. Пиринчана вода је пуна антиоксиданаса и витамина Е, који су одлични за негу коже.

ФИЛИПИНИ - Филипинке су познате по прелепој густој коси, за коју су заслужни највише добри гени, али и нега. Ове егзотичне лепотице воле да умасирају сок алое вере у теме, због чега им је коса сјајна, густа и здрава.

АФРИКА - Африканке акне лече природним сапуном који се прави од лишћа палме, пепела, палминог уља, ше бутера и кокосовог уља. Тај природни лек назива се "црни сапун", а лечи акне, псоријазу и остале кожне болести и неправилности.

ГРЧКА - Заносне Гркиње такође имају густу и сјајну косу, а за то је заслужнан рузмарин. Оне свеж ружмарин прокувају у кључалој води, пусте да се охлади, процеде је и затим нанесу на косу како би постигле сјај и волумен.

ДОМИНИКАНСКА РЕПУБЛИКА - Жене у Доминикани верују како је бели лук најбољи природни третман за одржавање чврстих и здравих ноктију. Њихов трик је следећи: насецкати мало белог лука и ставити га у боцу са провидним лаком за нокте. Пустити да одстоји недељу дана, а онда сваких неколико дана том смесом премазати нокте. Не брините, мирис белог лука ће испарити у лаку.

Извор: Блиц Жена

Коментари / 0

Оставите коментар