Михајловић купио бијељински „Курјак“

Приватно трговинског предузеће „Михајловић“ из Бијељине од Небојше Ђорђевића власника предузећа „Дреник НД“ из Београда купило је бијељинску Конфекције „Курјак“, потврдио је Станислав Михајловић предсједник Управног одбора фирме „Михајловић“.

Република Српска 27.10.2014 | 08:55
Михајловић купио бијељински „Курјак“

Конфекцију „Курјак“, која већ годинама не ради, београдски „Дреник НД“ купио је на лицитацији у септембру 2010. године за 1.180.000 КМ.

Станислав Михајловић није желио открити колико су платити за „Курјак“. Каже да ће након сједнице Управног одбора предузећа „Михајловић“ бити познате прецизније информације о судбини купљене фабрике и локације на којој се она налази.

„Још увијек нисмо одлучили шта ћемо радити на тој локацији. Бавимо се трговином, те ћемо, за почетак, сједиште своје фирме, магацинске просторе и робну кућу највјероватније преселити на нову локацију“, рекао је кратко Станислав Михајловић.

На примједбу да је регулационим планом на том простору предвиђена стамбено-пословна зона на површини од око 1,4 хектара, гдје се налази пословна зграда „Курјака“ и пословне хале, Михајловић каже да му је та чињеница позната, понављајући да ће коначну одлуку о плановима на тој локацији донијети Управни одбор и менаџмент његовог предузећа.
 
Судбина Конфекције „Курјак“ у којој је у 2005. години, у вријеме приватизације било запослено око 145 радника, коначно је запечаћена је средином јула 2010. године. Иако је имовина „Курјака“ својевремено била процијењена на износ од 3,3 милиона КМ, продата је на трећој лицитацији у Основном суду у Бијељини, по троструко нижој цијени.

Фабрику је тада купио Влатко Јевтић, у својству физичког лица, иако је својевремено био један од већинских акционара и предсједник Управног одбора фабрике, за излицитирани износ од 1.190.000 КМ.

Јефтић је инсиситирао на одлагању извршног поступка до 15. септембра те године, очекујући да му се јави пословни партнер из Турске, с којим би склопио уговор о пословној сарадњи, покренуо производњу и и створио услове за враћање доспјелих потраживања.

Укупна потраживања у том тренутку износила су око 822.000 КМ, од чега је „Курјак“ само Пореској управи дуговао 599.922 КМ.

Јевтићев пословни план се изјаловио и у септембру 2010. године власник фабрике постаје Небојша Ђорђевић из Београда, власник предузећа „Дреник НД“ доо, који је фабрику у јулу те године излицитирао на износ од 1.180.000 КМ.

Цапитал.ба

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

томбак махала

27.10.2014 09:09

Назалост од тог предузеца остало ја јос једно име. Прави Бијељинци це знати о цему се прица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

27.10.2014 09:51

Дреник, на јавној продаји код Основног суда у Бијељини, није купио "Курјак", него једну катастарску парцелу, са објектима на њој...а вец су били власници и посједници друге парцеле...Дакле, нису купили "фирму", него земљу и објекте...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни Груја

27.10.2014 09:56

Све лоповске приватизације. Распродају што вриједи а раднике на улицу. Сличан примјер је Панафлеx, одмах преко пута Курјака. Садашњи власник Панафлеxа на недавном митингу у Бијељини, запјенио за говорницом, како треба преиспитати све приватизације, отпочети борбу против криминала и запошљавати раднике. А своје је избацио на улицу. Ако одете пар стотина метара од наведене локације, сјетићете се да је ту некад била узорна фабрика намјештаја Столар. Њега је упропастио Анђелић који нам сада гради насипе. На мјесту столара сад се поносно зелени Бинго доведен уз помоћ актуелног градоначелника Бијељине. Толико о успјешним приватизацијама у граду Бијељини. Примјера има још много. Али шта вриједи набрајати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

смирноф

27.10.2014 15:07

Бога ми,скуп овај плац,јер је само то и остало,празна земља,каква црна фирма

ОДГОВОРИТЕ
Name

комсија

27.10.2014 17:17

ЗА КОМЕНТАР ЦРНЕ ГУЈЕ ЦИСТА ДЕСЕТКА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојан

27.10.2014 21:43

Јесте у праву, али је боље што је Столар срушен и направљен Бинго јер, реално, Столар никад више не би био покренут и боље да макар нешто ради него да зјапи ругло у сред' града. Иста ствар и за Курјак. Сви смо свјесни да никад' више неће прорадити и боље да нешто друго заузме његово мјесто, па макар и стамбена зграда.

ОДГОВОРИТЕ