Mihajlović kupio bijeljinski „Kurjak“

Privatno trgovinskog preduzeće „Mihajlović“ iz Bijeljine od Nebojše Đorđevića vlasnika preduzeća „Drenik ND“ iz Beograda kupilo je bijeljinsku Konfekcije „Kurjak“, potvrdio je Stanislav Mihajlović predsjednik Upravnog odbora firme „Mihajlović“.

Republika Srpska 27.10.2014 | 08:55
Mihajlović kupio bijeljinski „Kurjak“

Konfekciju „Kurjak“, koja već godinama ne radi, beogradski „Drenik ND“ kupio je na licitaciji u septembru 2010. godine za 1.180.000 KM.

Stanislav Mihajlović nije želio otkriti koliko su platiti za „Kurjak“. Kaže da će nakon sjednice Upravnog odbora preduzeća „Mihajlović“ biti poznate preciznije informacije o sudbini kupljene fabrike i lokacije na kojoj se ona nalazi.

„Još uvijek nismo odlučili šta ćemo raditi na toj lokaciji. Bavimo se trgovinom, te ćemo, za početak, sjedište svoje firme, magacinske prostore i robnu kuću najvjerovatnije preseliti na novu lokaciju“, rekao je kratko Stanislav Mihajlović.

Na primjedbu da je regulacionim planom na tom prostoru predviđena stambeno-poslovna zona na površini od oko 1,4 hektara, gdje se nalazi poslovna zgrada „Kurjaka“ i poslovne hale, Mihajlović kaže da mu je ta činjenica poznata, ponavljajući da će konačnu odluku o planovima na toj lokaciji donijeti Upravni odbor i menadžment njegovog preduzeća.
 
Sudbina Konfekcije „Kurjak“ u kojoj je u 2005. godini, u vrijeme privatizacije bilo zaposleno oko 145 radnika, konačno je zapečaćena je sredinom jula 2010. godine. Iako je imovina „Kurjaka“ svojevremeno bila procijenjena na iznos od 3,3 miliona KM, prodata je na trećoj licitaciji u Osnovnom sudu u Bijeljini, po trostruko nižoj cijeni.

Fabriku je tada kupio Vlatko Jevtić, u svojstvu fizičkog lica, iako je svojevremeno bio jedan od većinskih akcionara i predsjednik Upravnog odbora fabrike, za izlicitirani iznos od 1.190.000 KM.

Jeftić je insisitirao na odlaganju izvršnog postupka do 15. septembra te godine, očekujući da mu se javi poslovni partner iz Turske, s kojim bi sklopio ugovor o poslovnoj saradnji, pokrenuo proizvodnju i i stvorio uslove za vraćanje dospjelih potraživanja.

Ukupna potraživanja u tom trenutku iznosila su oko 822.000 KM, od čega je „Kurjak“ samo Poreskoj upravi dugovao 599.922 KM.

Jevtićev poslovni plan se izjalovio i u septembru 2010. godine vlasnik fabrike postaje Nebojša Đorđević iz Beograda, vlasnik preduzeća „Drenik ND“ doo, koji je fabriku u julu te godine izlicitirao na iznos od 1.180.000 KM.

Capital.ba

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

tombak mahala

27.10.2014 09:09

Nazalost od tog preduzeca ostalo ja jos jedno ime. Pravi Bijeljinci ce znati o cemu se prica.

ODGOVORITE
Name

Milan

27.10.2014 09:51

Drenik, na javnoj prodaji kod Osnovnog suda u Bijeljini, nije kupio "Kurjak", nego jednu katastarsku parcelu, sa objektima na njoj...a vec su bili vlasnici i posjednici druge parcele...Dakle, nisu kupili "firmu", nego zemlju i objekte...

ODGOVORITE
Name

Crni Gruja

27.10.2014 09:56

Sve lopovske privatizacije. Rasprodaju što vrijedi a radnike na ulicu. Sličan primjer je Panaflex, odmah preko puta Kurjaka. Sadašnji vlasnik Panaflexa na nedavnom mitingu u Bijeljini, zapjenio za govornicom, kako treba preispitati sve privatizacije, otpočeti borbu protiv kriminala i zapošljavati radnike. A svoje je izbacio na ulicu. Ako odete par stotina metara od navedene lokacije, sjetićete se da je tu nekad bila uzorna fabrika namještaja Stolar. Njega je upropastio Anđelić koji nam sada gradi nasipe. Na mjestu stolara sad se ponosno zeleni Bingo doveden uz pomoć aktuelnog gradonačelnika Bijeljine. Toliko o uspješnim privatizacijama u gradu Bijeljini. Primjera ima još mnogo. Ali šta vrijedi nabrajati.

ODGOVORITE
Name

smirnof

27.10.2014 15:07

Boga mi,skup ovaj plac,jer je samo to i ostalo,prazna zemlja,kakva crna firma

ODGOVORITE
Name

komsija

27.10.2014 17:17

ZA KOMENTAR CRNE GUJE CISTA DESETKA!

ODGOVORITE
Name

Bojan

27.10.2014 21:43

Jeste u pravu, ali je bolje što je Stolar srušen i napravljen Bingo jer, realno, Stolar nikad više ne bi bio pokrenut i bolje da makar nešto radi nego da zjapi ruglo u sred' grada. Ista stvar i za Kurjak. Svi smo svjesni da nikad' više neće proraditi i bolje da nešto drugo zauzme njegovo mjesto, pa makar i stambena zgrada.

ODGOVORITE