Могуће смањење плата?

Иако град Бањалука биљежи драматичан пад прихода у градски буџет, засад се не размишља о смањењу плата градској администрацији, рекао је Слободан Гаврановић, градоначелник Бањалуке.
Међутим, градом се шири прича да ће до те непопуларне мјере ипак доћи.

Република Српска 27.10.2014 | 08:50
 Могуће смањење плата?

То потврђују и поједини одборници опозиције у градској скупштини, који истичу да су градске власти у озбиљним проблемима како одржати функционисање градских служби, те да је дефицит буџета достигао 3,9 милиона КМ.

Ипак, коначну ријеч о свему томе даће одборници на неком од сљедећих засједања Скупштине града Бањалука, од којих је прво већ 30. октобра, а гдје ће, између осталог, бити ријечи и о ребалансу градског буџета.

Гаврановић је рекао да он као предлагач буџета не размишља о приједлогу за смањење плата радницима Градске управе, истичући да није било ни иницијатива за нешто такво.

„Наравно, има размишљања појединаца у Скупштини, али прича је о ребалансу буџета, па свако има своје виђење о том проблему. Дакле, нема иницијативе нити смо ми засад о томе размишљали“, рекао је Гаврановић и додао да смањење плата не би донијело побољшање стања у буџету града.

Како је истакао, град Бањалука биљежи толико драстичан пад прихода да и када би смањили плате чиновницима за 10 одсто не би побољшали стање, већ зато морају појачавати темпо у наплати прихода и користити смањења на оним трошковима који су могући.

„То је суштина приче и буџет се једино тако може контролисати, а смањење плате је мјера која може да да ефекат у овом буџету неких милион-два марака, али ништа нисте ријешили, осми што сте дестимулисли оне који треба да носе дио активноси и у вези са додатном наплатом и додатном реализацијом пројеката и прогама„, казао је Гаврановић.

Независне новине

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Икона

27.10.2014 08:09

Каквих 10%! Градским чиновницима треба у просјеку смањити плате око 40%, али не линеарно. Начелнику Гаврановићу треба смањити плату са више од 5000КМ на максимално 1800КМ! Како могу имати астрономске плате у општини која грца у губицима. Ова власт, која је у Бањалуци у континуитету задњих 15 година, све је уништила! Нема више ниједне фабрике у том граду. Дували су балон а стока их је изгласавала. Од Бањалуке су направили дизниленд за будале! Е сад је свима дошло из гузице у главу. Ови што су на власти, следеће локалне изборе губе. Превише касно, али боље икад него никад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дејанпд

27.10.2014 08:12

Али смањење од 20% и отпуштање 20% радника би мозда и били довољно. Ипак боље послати инспекције нека навлаче буџет казнама од приватника и градјана, па како буде... Ја сам мислио да вам Умићевић сам може пунити буџет колико сте се пред изборе разгаламили, сликали, водали и хвалили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко че коме ако неће свој своме

27.10.2014 08:14

Зашто да не смањи? То је чинио у задњих пар година често а народ га опет изабрао. Изабра са врло малом разликом али га је изабрао. Милокрад је одлично схватио са каквим никоговићима има посла и да шта год им уради они ће гласати за њега. Није тајна да му је главно упориште у Крајини, Бања Луци, у државној и локалној администрацији. Подржавам смањење плата!

ОДГОВОРИТЕ
Name

доста висе

27.10.2014 08:42

Плате треба смањити секретерицама, а њима укинути плате трајно, јер колико краду њима плате и не требају...

ОДГОВОРИТЕ
Name

фикус

27.10.2014 09:37

Ови у Бањалуци бар размисљју о смањењу плата док у Бијељини минус расте сваки дан а плате остају исте.

ОДГОВОРИТЕ