Русеф: Бићу много боља предсједница

Бразилска предсједница Дилма Русеф позвала је, послије побједе у другом кругу предсједничких избора, све Бразилце да се уједине зарад будућности земље.

Свијет 27.10.2014 | 08:03
Русеф: Бићу много боља предсједница

"Позивам све Бразилце, без изузетка, да се уједине зарад будућности Бразила", рекла је Русеф пред окупљеним присталицама њене Радничке партије у Бразилији.

Промуклим гласом после вишенедељне кампање, Русеф је казала да жели да буде "много бољи предсједник него што је досад била", пренијела је агенција Ројтерс.

Русеф је навела да ће њен приоритет у другом мандату бити политичке реформе и обећала да ће са Конгресом сарађивати на промјенама које захтјева држава.

На основу 99,66 одсто пребројаних листића, Русеф је освојила 51,6 одсто гласова, док је опозициони кандидат Аесија Невиса добио 48,4.

Невиса је, признајући пораз, рекао присталицама да је телефоном позвао Русеф и честитао јој на побједи.

"Рекао сам јој да би приоритет требало да буде уједињење Бразила око пројекта поштења који ће донијети достојанство свим Бразилцима", истакао је Невиса, пренела је агенција АФП.

Радничка партија Дилме Русеф на власти је 12 година и за то време, захваљујући програмима социјалне помоћи, на милионе људи је "изронило" из сиромаштва, навела је агенција АП.

Кампање два кандидата у протекле три седмице достигле су тачку кључања, у којима Радничка партија Русефове и Невесова Социјалдемократска странка, на мјесту предсједника од 1995-2003, нису штедјеле вербалне увреде и оптужбе.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

натикач

28.10.2014 05:19

Е, ране моје гдје женско влада нема ту напредка, прије свега тога прво мора да извади те зечије зубе да би се у медије појављивала поготово као велика личност чим то има бркове не може то бити жена

ОДГОВОРИТЕ