Rusef: Biću mnogo bolja predsjednica

Brazilska predsjednica Dilma Rusef pozvala je, poslije pobjede u drugom krugu predsjedničkih izbora, sve Brazilce da se ujedine zarad budućnosti zemlje.

Svijet 27.10.2014 | 08:03
Rusef: Biću mnogo bolja predsjednica

"Pozivam sve Brazilce, bez izuzetka, da se ujedine zarad budućnosti Brazila", rekla je Rusef pred okupljenim pristalicama njene Radničke partije u Braziliji.

Promuklim glasom posle višenedeljne kampanje, Rusef je kazala da želi da bude "mnogo bolji predsjednik nego što je dosad bila", prenijela je agencija Rojters.

Rusef je navela da će njen prioritet u drugom mandatu biti političke reforme i obećala da će sa Kongresom sarađivati na promjenama koje zahtjeva država.

Na osnovu 99,66 odsto prebrojanih listića, Rusef je osvojila 51,6 odsto glasova, dok je opozicioni kandidat Aesija Nevisa dobio 48,4.

Nevisa je, priznajući poraz, rekao pristalicama da je telefonom pozvao Rusef i čestitao joj na pobjedi.

"Rekao sam joj da bi prioritet trebalo da bude ujedinjenje Brazila oko projekta poštenja koji će donijeti dostojanstvo svim Brazilcima", istakao je Nevisa, prenela je agencija AFP.

Radnička partija Dilme Rusef na vlasti je 12 godina i za to vreme, zahvaljujući programima socijalne pomoći, na milione ljudi je "izronilo" iz siromaštva, navela je agencija AP.

Kampanje dva kandidata u protekle tri sedmice dostigle su tačku ključanja, u kojima Radnička partija Rusefove i Nevesova Socijaldemokratska stranka, na mjestu predsjednika od 1995-2003, nisu štedjele verbalne uvrede i optužbe.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

natikač

28.10.2014 05:19

E, rane moje gdje žensko vlada nema tu napredka, prije svega toga prvo mora da izvadi te zečije zube da bi se u medije pojavljivala pogotovo kao velika ličnost čim to ima brkove ne može to biti žena

ODGOVORITE