Кнежево: Референдум за опозив начелника

У Кнежеву се одржава референдум о опозиву НДП-овог начелника ове општине Боре Шкељића.

Република Српска 26.10.2014 | 18:47
Кнежево: Референдум за опозив начелника

Право да гласа о опозиву начелника општине Боре Шкељића имало је нешто мање од 10 000 становника Кнежева. Како су гласали знаће се, претпоставља се, незванично већ иза 21 сат.

У Комисији за проводјење опозива потврдили су да на 22 мјеста за гласање на подручју општине није било бар до касно послијеподне пријављених неправилности иако је, сазнајемо, на неким мјестима било повећано присуство полиције.  

Начелник Кнежева Боре Шкељић члан Народног демократског покрета тврди да је читава процедура око покретања поступка опозива нелегална јер је одлуку о референдуму донијела нелегална скупштина општине.

Иначе, у Кнежеву мјесецима одборници СНСД-а покушавају да са функције скину актуелног начелника. Шкељић тврди иза свега стоје криминални интереси појединаца којима није одговарала промјена локалне власти на претходним локалним изборима.

Актуелни начелник након резултата референдума најављује жалбу Централној изборној комисији на начин на који је дошло до референдума и читав поступак који му је претходио. Одлука о референдуму изгласана је 10 октобра на крњој сједници скупштине општине.

БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

црни

26.10.2014 18:44

Како мозе скупстинска вецина бити нелегална,мозе само код Скељица. Он је у свом првом мандату радио прљаве радње исто без скупстинске вецине и није одговарао за то. Покусао је то и овај пут одма на поцетку мандата,ал надам се да це послије данас заувијек отици из опстине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лука

26.10.2014 19:34

е вала и вас скендерцана је висе пун,,,јос од давнина колико ја памтимста је то радио,,а ста су васи радили док су били од марка целица и осталих сад вам смета кад је неко паметан,,,па висе краде додик па сто сте га изабрали поново,,поздрав из баната,,,а инаце сам родом из ИМЉАНА ПОЗДРАВ ЗА ШКЕЉИЋААААААА

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалука 1

26.10.2014 20:26

тако функционисе сва власт у рс .... цим дирнес неког од њих на власти или опозицији , одмах је нелегално , нелегитивно .... сви они мисле ... ДА ЈЕ ТО ЊИМА БОГОМ ДАНО ... ТЈ. ДА ИМ ЈЕ ТО ТАТА И МАМА ОСТАВИЛА ... НАЈБОЉЕ ЈЕ ДА УКЊИЗЕ НА СВОЈА ИМЕНА И ОПСТИНЕ И ВЛАДУ И ДРЗАВУ .... МА НЕКА УЗМУ СВЕ ...

ОДГОВОРИТЕ