Kneževo: Referendum za opoziv načelnika

U Kneževu se održava referendum o opozivu NDP-ovog načelnika ove opštine Bore Škeljića.

Republika Srpska 26.10.2014 | 18:47
Kneževo: Referendum za opoziv načelnika

Pravo da glasa o opozivu načelnika opštine Bore Škeljića imalo je nešto manje od 10 000 stanovnika Kneževa. Kako su glasali znaće se, pretpostavlja se, nezvanično već iza 21 sat.

U Komisiji za provodjenje opoziva potvrdili su da na 22 mjesta za glasanje na području opštine nije bilo bar do kasno poslijepodne prijavljenih nepravilnosti iako je, saznajemo, na nekim mjestima bilo povećano prisustvo policije.  

Načelnik Kneževa Bore Škeljić član Narodnog demokratskog pokreta tvrdi da je čitava procedura oko pokretanja postupka opoziva nelegalna jer je odluku o referendumu donijela nelegalna skupština opštine.

Inače, u Kneževu mjesecima odbornici SNSD-a pokušavaju da sa funkcije skinu aktuelnog načelnika. Škeljić tvrdi iza svega stoje kriminalni interesi pojedinaca kojima nije odgovarala promjena lokalne vlasti na prethodnim lokalnim izborima.

Aktuelni načelnik nakon rezultata referenduma najavljuje žalbu Centralnoj izbornoj komisiji na način na koji je došlo do referenduma i čitav postupak koji mu je prethodio. Odluka o referendumu izglasana je 10 oktobra na krnjoj sjednici skupštine opštine.

BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

crni

26.10.2014 18:44

Kako moze skupstinska vecina biti nelegalna,moze samo kod Skeljica. On je u svom prvom mandatu radio prljave radnje isto bez skupstinske vecine i nije odgovarao za to. Pokusao je to i ovaj put odma na pocetku mandata,al nadam se da ce poslije danas zauvijek otici iz opstine.

ODGOVORITE
Name

luka

26.10.2014 19:34

e vala i vas skendercana je vise pun,,,jos od davnina koliko ja pamtimsta je to radio,,a sta su vasi radili dok su bili od marka celica i ostalih sad vam smeta kad je neko pametan,,,pa vise krade dodik pa sto ste ga izabrali ponovo,,pozdrav iz banata,,,a inace sam rodom iz IMLJANA POZDRAV ZA ŠKELJIĆAAAAAAA

ODGOVORITE
Name

banjaluka 1

26.10.2014 20:26

tako funkcionise sva vlast u rs .... cim dirnes nekog od njih na vlasti ili opoziciji , odmah je nelegalno , nelegitivno .... svi oni misle ... DA JE TO NJIMA BOGOM DANO ... TJ. DA IM JE TO TATA I MAMA OSTAVILA ... NAJBOLJE JE DA UKNJIZE NA SVOJA IMENA I OPSTINE I VLADU I DRZAVU .... MA NEKA UZMU SVE ...

ODGOVORITE