Отказ гостопримства страним дипломатама

Предсједник СНСД-а Милорад Додик сматра да је потребно да Босна и Херцеговина откаже гостопримство страним дипломатама које се мијешају у изборни процес и креирају политичке прилике ове земље. Он тврди да,
послије ових избора, БиХ има снагу да брже крене путем европских интеграција.

Република Српска 27.10.2014 | 07:41
Отказ гостопримства страним дипломатама

Међународна заједница се директно мијешала у изборни процес, рекао је Додик и навео примјер понашања америчког дипломате Николаса Хила.

"Директно мијешање господина Хила у изборни процес је видљиво, готово непримјерено понашање једног америчког дипломате тог калибра да се директно мијеша у изборни процес говори о томе да је он изгубио компас овдје и да је Босна и Херцеговина никаква држава. Она би морала да откаже гостопримство таквим људима који се безочно мијешају у унутрашње ствари, поготово у изборни процес одређених земаља", рекао је Додик у интервју за ТВ1

Међународни интервенционизам се показао веома неуспјешним и нико не може очекивати да ће они бити благонаклоно прихваћени од стране нових структура власти у Босни и Херцеговини са својим понудама, рекао је Додик.

"Дакле то мијешање и наметање своје памети нама овдје би коначно требало да престане и ја мислим да Босна и Херцеговина ако има икакву шансу, може да види у свом унутрашњем договору без мешетарења странаца", сматра Додик.

Додик сматра да Босна и Херцеговина има политичку снагу за европски пут.

"Адреса за рјешења у БиХ су Бакир Изетбеговић, Драган Човић и Милорад Додик ја вјерујем да ми можемо да направимо одређени договор. И да у овом смислу Сједић- Финци и механизам координације понудимо Европи причу о статусу кандидата", рекао је Додик.

Истовремено Додик је указао да бошњачка страна не би требала да се ослања на међународну интервенцију, већ да прихвати реалност и уважи захтјеве Хрвата, у примјени одлуке Сејдић-Финци.

БН ТВ

Коментари / 41

Оставите коментар
Name

Шабан

26.10.2014 09:33

Е те стране дипломате ће те стрпати иза решетака примијењујући наше домаће законодавство. С тобом ће и Александар Џомбић, и твоји тајкуни а и многи други.

ОДГОВОРИТЕ
Name

САША

26.10.2014 09:35

Он прво измисли непријатеља, па се с њим бори... Не ваљају му странци који на све трубе трубе како је потребно што прије формирати власт - дакле, потврдити изборе на којима је оваква сподоба, уз помоћ свих медија; уз помоћ злоупотребе нестраначких ресурса; уз помоћ застрашивања народа о могућем нестанку - дошла на власт....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈСО

26.10.2014 09:38

Миленце,Миленце ... Па ниси се бунио 1997. године када си са странцима на власт дошао?

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалука

26.10.2014 09:39

Отказала је теби памет све ми се чини.И ова адреса за рјешења у БиХ што је наводиш је права ,ал' за акцију СИПЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Отац

26.10.2014 09:43

САША, усудићу се примијетити да та сподоба овај пут није уствари дошла на власт. Биће фикус у фотељи предсједника РС док га на крају не ухапсе. Изгубио је лагумџију, џабе му је дао дил у хидроелектранама на Дрини. Изгубио је власт на нивоу БиХ формираће је народњачке странке. Изгубио је и владу РС формираће је СДС, ПДП, НДП, СП и Домовина. Не јавља се он без везе. Зна шта га чека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

26.10.2014 09:44

А шта је радио Путин у Москви или патријарх Иринеј у Бања Луци уочи избора? Они се нису мјешали? Ааа?

ОДГОВОРИТЕ
Name

босна

26.10.2014 09:44

По први пут се слазем...треба отјерати ове паразите.Увијек послије свог мандата у БиХ добију боље мјесто ....као Соренссен,напримјер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

село

26.10.2014 09:45

Ево опет криви странци за неке идеје а сама власт незна излаз или неце како треба па ста ми уопсте зелимо ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бонска овлаштења

26.10.2014 09:51

Овај наставља са својом свађалачком реториком и разграђивањем позиција БиХ и Републике Српске према међународним силама моћи. Не знам докле ће му допуштати тако, докле ће га толерисати Запад, НАТО пакт,ЕУ,али да неће довијека, мислим да неће, да ће прорадити бонска овлаштења високог представника и ОХР-а.Можда кад дође Кацин?

ОДГОВОРИТЕ
Name

снсд

26.10.2014 09:52

Ста сте устали на додика кад му немозе нико ниста дзаба се само глупирате и правите будале од себе,главни баја

ОДГОВОРИТЕ
Name

блука

26.10.2014 09:55

НА ЗАПАДУ НИШТА НОВО НА ИСТОКУ СТАРЕ ПРИЧЕ А КОД НАС ИСТА РЕЦИТАЦИЈА ДЕВЕТ ГОДИНА - ДА СМО УГРОЖЕНИ И ДА ЋЕМО НЕСТАТИ АКО ОДЕ СНСД. ПА ДАЈ МАЛО ПРОМЈЕНА, ЈЕР ОВАКО СЕ НЕ МОЖЕ НАРОДЕ ЈЕР СВЕ ЈЕ ПОКРАДЕНО ПА И ИЗБОРИ. УСТАЈ ПОНОСНИ НАРОДЕ, ОДБРАНИЛИ СМО СЕ КРОЗ ВИЈЕКОВЕ ОД ТУРАКА, АУСТОУГАРА И У ОВОМ ЗАДЊЕМ РАТУ ОД БРАТОУБИЛАЦА, ПА ДА СЕ НЕ МОЖЕМО ОДБРАНИТИ ОД СНСД КОЈИ НЕ ВРИЈЕДИ НИ КАО ЛОВАЧКО ДРУШТВО УСТАЈ УЛИЦА, ПРОМЈЕНЕ, ПРОМЈЕНЕ, ПРОМЈЕНЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wиен

26.10.2014 10:02

Шабане! Уздај се ти у странце....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Учитељ јоге

26.10.2014 10:04

Не буни се против Вучића. Вучић је директно радио за њега. Примао га у Београду, слао му своју владу на заједничке састанке, долазио му у Андрићград, долазио му у Брчко кад су биле поплаве, дизао и себи и њему реп, и он и Дачић му долазили у Бањалуку. То Додику није сметало!!! Кад се неко мијеша на његовој страни то му не смета а кад неко подржава супротну, то му смета. Е па доне Милораде, морам ти рећи да САД и ЕУ овај пут збиља цијене Савез за промјене а не тебе и твоје тајкуне. Они не миришу багрове. То је твој проблем а не наш. Забрани им ти улазак у БиХ и Републику Срску, ионако си све институције Српске ставио у свој џеп. Ха ха ха ха, клипане један, забрани им ти, улазак, ха ха ха ха, ха ха ха ха, готов си клипане! Платићеш за све а и твоји багрови. Ено Санадера је треснуло срце. Збиља се надам да тебе твоје неће. Не смије се све брзо завршити. Патиш нас све већ 15 година! Учи јогу Милораде!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бонска овлаштења

26.10.2014 10:06

Овај се није баш нешто бунио, напротив било му је драго кад су његови тадашњи спонзори избацили Николу Полашина, само се питам да ли ће му бити криво ако и њега избаце попут Поплашена и доведу неког новог 2Милорада додика", умјесто "старог"?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Можда баш историја треба да се понови на сличан начин?

26.10.2014 10:17

Никола Поплашен за предсједника Републике Српске је изабран 12. и 13. септембра 1998, а на дужност је ступио 4. новембра 1998. Са функције предсједника Републике Српске смијењен је 6. марта 1999. одлуком Високог представника у БиХ Карлоса Вестендорпа јер није дозволио именовање Милорада Додика на мјесто председника Владе Републике Српске. Поплашен је у марту 1999. покушао смијенити Додика позивајући се на уставне овласти, због чега је Wестендорп запријетио Поплашену да ће га суспендовати, што је 5. марта и учинио, оптуживши га за рушење Даyтонског споразума. Wестендорпову одлуку Поплашен је оцијенио "недемократском и недејтонском" те је није прихватио, док ју је Додик подржао објашњењем да Поплашен је угрожавао институцију предсједника, те да ју је Wестендорп заштитио. У то вријеме трајала је и арбитража око Брчког које је на исти дан проглашено дистриктом, а како је Додик претходно обећао дати оставку ако не припадне Републици Српској, то је и учинио. Међутим, Wестендорп је замолио Додика да промијени одлуку, па је овај два дана касније и најавио такву могућност. Тог дана је Народна скупштина Републике Српске подржала Поплашена и гласала против Wестендорпове одлуке о смјени, а Поплашена су подржали и Додикови коалицијски партнери. Wестендорп је, међутим, игнорисао одлуку Народне скупштине и 8. марта прогласио одлуку коначном. Захваљујући Wестендорповој одлуци, Додик је остао предсједник Владе до јануара 2001.

ОДГОВОРИТЕ
Name

адвокат

26.10.2014 10:18

пробосански баја је спреман на све уступке, само да би задржао СИПУ, јер зна шта га чека у случају губитка власти на БиХ нивоу ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОМЕНТАТОР

26.10.2014 10:28

изгледа му неко дојавио резултате новог пребројавања гласова.................... ха ха ха........... губитник сто посто

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брчко

26.10.2014 10:53

Слазем се са адвокатом у потпуности! А једна стара народна порука за бају, "не гризи руку која те храни", купујеш гласове са 50-100 марака па се шепуриш. Ције су то паре сто си купово гласове? Добра ти калкулација. Ста је дат 10 милиона да купис гласове кад знас да ћеш украст 100 милиона за годину! Још су јаднији они који продаше глас,па нека трпе ову тортуру! Поготово не лај на оне на чијој кредитној инфузији дрзиш систем на опстанку и купујеш социјални мир! Недао бог да вам се сав народ у БиХ подигне на ноге, па оно у фебруару је била мини лекција ста се све мозе догодити. Направицемо револуцију какву је није ни Француска видла само кад народу који је напаћен у сва три тора пукне филм! А сто је најгоре узели су народу понос, досло је 5 до 12, требамо пд хитно промјене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

санса

26.10.2014 10:54

Ма сви да иселимо а он сам да остане да узива, и испуњава своје снове најбоље тако а? Написи декрет и исели нас. Сви смо будале само он паметан, не сјецамо се ста је лајо и прјетио прије мјесец дана. Ма нико висе неце са њим свима га је преко главе јасно је. Све коцнице за развој је он повлацио, али висе нема механизам јер се неце питати ни за ста, срецом по све сто тамо зивимо. Уцвјељена звјер највисе запомазе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

26.10.2014 10:54

ОВАЈ ЛИК ЈЕ НАДИМАК "БАЈА", КОЈИМ СЕ ОН БЕЗ СРАМА ДИЧИ - ЈЕР СВИ ИЗ ЛИЈЕВЧА ПОЉА ОДАВНО ИМАЈУ НАДИМАК БАЈЕ, ОН ЈЕ ИЗГУБИО НА ИЗБОРИМА, А САДА МОЖЕ ПОНОСНО ДА НОСИ НАДИМАК "ПРИВЈЕСАК", А И "ФИКУС"... ОН И ЖЕЉКА СУ НАЈВЕЋИ ГУБИТНИЦИ ОВИХ ИЗБОРА И НАЈВЕЋА НЕСРЕЋА ЗА СНСД (ШТА БИ РЕКАО БАШТИНАЦ ДА ВИДИ СТА МУ ЈЕ ОВАЈ УРАДИО СА СТРАНКОМ)... ЧИЊЕНИЦА ЈЕ ДА ПОСЛИЈЕ ПРОПАСТИ ЛАГУМЏИЈЕ ОСТАЈЕ ЈЕДИНСТВЕН СДП... ПОСЛИЈЕ СУШЕЊА ФИКУСА, СНСД НЕЦЕ НИ ПОСТОЈАТИ... ТАЈКУНИ ЦЕ СЕ РАСУТИ КАО РАКОВА ДЈЕЦА, А УЛИЗИЦЕ, БЕЗБОЖНИЦИ И ПЛАЦЕНИЦИ ЦЕ ОТИЦИ ДА СЕ УЛИЗУЈУ НА НЕКЕ ДРУГЕ АДРЕСЕ... НАЈГОРЕ ОД СВЕГА ЈЕ ТО ДА НАМ ЈЕ КРИМИНАЛНА БАНДА ПОТРОСИЛА НОВАЦ ОД ПРИВАТИЗАЦИЈЕ ТЕЛЕКОМА НА ГЛУПОСТИ И ЛИЦНА ЗАДОВОЉСТВА (БЈЕСНЕ АУТЕ, ПОСЛОВНЕ АВИОНЕ И ХЕЛИКОПТЕРЕ, ПОСЛОВНЕ ЗГРАДЕ СА УРЕДИМА СА БИЈЕЛИМ КОЗНИМ ФОТЕЉАМА, ВЕЛИКЕ ЖДЕРАЧИНЕ И ПИЈАНЧЕЊЕ СА ЕСКОРТ ДАМАМА ИТД... ТО ЈЕ ЊИХОВ ЗАДЊИ СЕЛФИ.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миха

26.10.2014 10:57

Има ли то игдје, која будалетина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будимо реални

26.10.2014 11:02

Миле брате бас си г....!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милорад

26.10.2014 11:07

Изгубио си ти компас Мисицу Малени!! А кад изгубис компас кабадахијо, мањи си од маковог зрна!! Вец поцињем да те залим, а нисам вјеровао да је могуце добити за тебе такав осјецај!! Јадни мис Малени бакунацки, бас ми га је зао!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

xy

26.10.2014 11:16

Ово ругло, сто се зове Додик је највеца срамота овог народа у Републици Српској. Требало би све да буде по његовим зељама, да он мозе красти и харати. Народ би морао по његовој диктатури да умире од глади, а он и њгова багра да узивају као у рају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛИЦИЈА

26.10.2014 11:50

Хајде људи да се ујединимо да успоставимо МИЛИЦИЈУ да све политицаре који нас завадјају и униставају нас итд.итд.да их стрпамо у хапс.и да наставимо нормално зивјети у Босни у оваквој каква јес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола Препласен

26.10.2014 11:57

Господо, да ли сте ви на опојним дрогама?! Какво је то коментарисање особе коју ни не познајете!? Никола Попласен је велики цовјек, донирао је 100.000$ у хуманитарне сврхе и био је велики професор доктор права. Да ли ви стварно мислите да це он се појавитии поново као таква лицност!? НЕ! Само је један Никола Попласен!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

26.10.2014 12:01

Не волим нимало Амере, напротив. Сад ко је изгубио компас види се. Престаје рента-кар сфоровских тенкова а бабетину би многи опет вратили у затвор. Такав човјек прича о неком патриотизму и желосно је како је стварно толико људи гласало за њега ако није било изборне крађе, поготово млади који живе са својим очевима дамобилисаним борцима и инвалидима или их никако немају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

домаци странац

26.10.2014 12:18

Кад Баја дефинитивно изгуби тада це и његов синциц Бајица добити ногу од талијана као "велики" струцњак. Посље Тога и "велики" струцњаци из ЕП БХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ми сами

26.10.2014 12:37

Протерај ти 46,1% становниства, кретену болесни!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

26.10.2014 12:40

Милораде, нећемо протјерати Мр Ницхолас Хилл-а него ћемо му понудити да буде предсједник Владе Републике Српске.Шта на то кажеш!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мањача

26.10.2014 13:16

Хила Хила за предсједника владе! све народњачке странке да му укажу повјерење. Ако се додик и пробије до предсједничке фотеље мораће Хила именовати за мандатара. А Хил ће позвати Михаљицу за министра полиције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хаха хаха хаха

26.10.2014 13:23

Миле папагај..тепе ли тепе.. а економија трпи..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

26.10.2014 15:23

Мозете ви да писете ста год хоцете, па и да се под 10 разлицитих никова потписујетео открива вас нацин писања , Милорад Додика је краљ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

столе

26.10.2014 15:27

Цему сад ова прица,ако су странци проблем једноставно дас налог Влади да донесе уредбу о забрани уласка страним дипломатама у Републику Српску, ко од њих залута МУП РС це да хапси и депортује, све друго је супља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко из масе

26.10.2014 16:40

Јос мало бице исти СХРЕК са овом главом, само га погледајте цињенице су ту :))) ај уздравље народе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре столе

26.10.2014 17:20

Столе, додји себи, дрзаве доносе забране уласка на свој териториј а не ентитети, јер Република Српска је ентитет а не дрзава и не мозе донијети такву забрану.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Провидан

26.10.2014 18:18

Види му сад помирљивих тонова, ма прави еуропејац и интелектуалац. Овдје му пуна уста БиХ, а до јуче би да је цепа. Е, Миле, ко те не зна, још би рекао да си умјерен политичар, а у ствари само гледаш гдје ћеш да се уградиш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

халид

26.10.2014 20:58

па прије избора прича о референдуму и неком оцјепљењу и припајању русији а сад је као борац за напредак бих на еу путу,свашта

ОДГОВОРИТЕ
Name

нико_битан

26.10.2014 22:31

Да, од када сма родјен у овој вукојебини увијек нам је неко сметао, и када немам посла они односно њихове инвестивције, и када поскупе цигаре опет њихов закон о акцизама и када нафта поскупи опет они и када киса пада опет казу они несто запрасују и када су поплаве странци је направили па људи моји када је све од њих.Да додо странци криви за све па и за колетералну стету звана "њихови играци" су криви висе него они.Када те постависе маххх нема бољих људи сада када покусавају народу отворити оци и указати на проспаст у коју срљају сметају ти.Додо ти неби као ни Бакир дао да људи послусају несто сто би их освијестило, несто сто би им оци отворило е тада сметају.Људи ајмо радити доста је подметања ногу, ајмо покусати зивјети од постеног рада јебес политику додо онба само теби доноси корист а рад би донио и теби и нама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радник

27.10.2014 07:25

Света Петко Параскево помози и спаси недужни народ од криминалаца ,лопова,лажљиваца, изведи га на прави пут да ради и живи од свог рада. Закуцаће мечка и лоповима на врата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поклисар

28.10.2014 09:04

Тако је ел президенте, рашћерај то и пожандарај, нико нам не треба, ако је изолација онда нека буде што дубља, не море нам нико ништа, баш као ни Нортх Кореи. И Тито је заговарао, градио и проводио политику Активне мирољубиве коегзистенције и шта је на крају постигао тиме, умро као и други. Значи ништа.

ОДГОВОРИТЕ