Otkaz gostoprimstva stranim diplomatama

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik smatra da je potrebno da Bosna i Hercegovina otkaže gostoprimstvo stranim diplomatama koje se miješaju u izborni proces i kreiraju političke prilike ove zemlje. On tvrdi da,
poslije ovih izbora, BiH ima snagu da brže krene putem evropskih integracija.

Republika Srpska 27.10.2014 | 07:41
Otkaz gostoprimstva stranim diplomatama

Međunarodna zajednica se direktno miješala u izborni proces, rekao je Dodik i naveo primjer ponašanja američkog diplomate Nikolasa Hila.

"Direktno miješanje gospodina Hila u izborni proces je vidljivo, gotovo neprimjereno ponašanje jednog američkog diplomate tog kalibra da se direktno miješa u izborni proces govori o tome da je on izgubio kompas ovdje i da je Bosna i Hercegovina nikakva država. Ona bi morala da otkaže gostoprimstvo takvim ljudima koji se bezočno miješaju u unutrašnje stvari, pogotovo u izborni proces određenih zemalja", rekao je Dodik u intervju za TV1

Međunarodni intervencionizam se pokazao veoma neuspješnim i niko ne može očekivati da će oni biti blagonaklono prihvaćeni od strane novih struktura vlasti u Bosni i Hercegovini sa svojim ponudama, rekao je Dodik.

"Dakle to miješanje i nametanje svoje pameti nama ovdje bi konačno trebalo da prestane i ja mislim da Bosna i Hercegovina ako ima ikakvu šansu, može da vidi u svom unutrašnjem dogovoru bez mešetarenja stranaca", smatra Dodik.

Dodik smatra da Bosna i Hercegovina ima političku snagu za evropski put.

"Adresa za rješenja u BiH su Bakir Izetbegović, Dragan Čović i Milorad Dodik ja vjerujem da mi možemo da napravimo određeni dogovor. I da u ovom smislu Sjedić- Finci i mehanizam koordinacije ponudimo Evropi priču o statusu kandidata", rekao je Dodik.

Istovremeno Dodik je ukazao da bošnjačka strana ne bi trebala da se oslanja na međunarodnu intervenciju, već da prihvati realnost i uvaži zahtjeve Hrvata, u primjeni odluke Sejdić-Finci.

BN TV

Komentari / 41

Ostavite komentar
Name

Šaban

26.10.2014 09:33

E te strane diplomate će te strpati iza rešetaka primijenjujući naše domaće zakonodavstvo. S tobom će i Aleksandar Džombić, i tvoji tajkuni a i mnogi drugi.

ODGOVORITE
Name

SAŠA

26.10.2014 09:35

On prvo izmisli neprijatelja, pa se s njim bori... Ne valjaju mu stranci koji na sve trube trube kako je potrebno što prije formirati vlast - dakle, potvrditi izbore na kojima je ovakva spodoba, uz pomoć svih medija; uz pomoć zloupotrebe nestranačkih resursa; uz pomoć zastrašivanja naroda o mogućem nestanku - došla na vlast....

ODGOVORITE
Name

JSO

26.10.2014 09:38

Milence,Milence ... Pa nisi se bunio 1997. godine kada si sa strancima na vlast došao?

ODGOVORITE
Name

banjaluka

26.10.2014 09:39

Otkazala je tebi pamet sve mi se čini.I ova adresa za rješenja u BiH što je navodiš je prava ,al' za akciju SIPE!

ODGOVORITE
Name

Otac

26.10.2014 09:43

SAŠA, usudiću se primijetiti da ta spodoba ovaj put nije ustvari došla na vlast. Biće fikus u fotelji predsjednika RS dok ga na kraju ne uhapse. Izgubio je lagumdžiju, džabe mu je dao dil u hidroelektranama na Drini. Izgubio je vlast na nivou BiH formiraće je narodnjačke stranke. Izgubio je i vladu RS formiraće je SDS, PDP, NDP, SP i Domovina. Ne javlja se on bez veze. Zna šta ga čeka.

ODGOVORITE
Name

miki

26.10.2014 09:44

A šta je radio Putin u Moskvi ili patrijarh Irinej u Banja Luci uoči izbora? Oni se nisu mješali? Aaa?

ODGOVORITE
Name

bosna

26.10.2014 09:44

Po prvi put se slazem...treba otjerati ove parazite.Uvijek poslije svog mandata u BiH dobiju bolje mjesto ....kao Sorenssen,naprimjer.

ODGOVORITE
Name

selo

26.10.2014 09:45

Evo opet krivi stranci za neke ideje a sama vlast nezna izlaz ili nece kako treba pa sta mi uopste zelimo ?

ODGOVORITE
Name

Bonska ovlaštenja

26.10.2014 09:51

Ovaj nastavlja sa svojom svađalačkom retorikom i razgrađivanjem pozicija BiH i Republike Srpske prema međunarodnim silama moći. Ne znam dokle će mu dopuštati tako, dokle će ga tolerisati Zapad, NATO pakt,EU,ali da neće dovijeka, mislim da neće, da će proraditi bonska ovlaštenja visokog predstavnika i OHR-a.Možda kad dođe Kacin?

ODGOVORITE
Name

snsd

26.10.2014 09:52

Sta ste ustali na dodika kad mu nemoze niko nista dzaba se samo glupirate i pravite budale od sebe,glavni baja

ODGOVORITE
Name

bluka

26.10.2014 09:55

NA ZAPADU NIŠTA NOVO NA ISTOKU STARE PRIČE A KOD NAS ISTA RECITACIJA DEVET GODINA - DA SMO UGROŽENI I DA ĆEMO NESTATI AKO ODE SNSD. PA DAJ MALO PROMJENA, JER OVAKO SE NE MOŽE NARODE JER SVE JE POKRADENO PA I IZBORI. USTAJ PONOSNI NARODE, ODBRANILI SMO SE KROZ VIJEKOVE OD TURAKA, AUSTOUGARA I U OVOM ZADNJEM RATU OD BRATOUBILACA, PA DA SE NE MOŽEMO ODBRANITI OD SNSD KOJI NE VRIJEDI NI KAO LOVAČKO DRUŠTVO USTAJ ULICA, PROMJENE, PROMJENE, PROMJENE.

ODGOVORITE
Name

Wien

26.10.2014 10:02

Šabane! Uzdaj se ti u strance....

ODGOVORITE
Name

Učitelj joge

26.10.2014 10:04

Ne buni se protiv Vučića. Vučić je direktno radio za njega. Primao ga u Beogradu, slao mu svoju vladu na zajedničke sastanke, dolazio mu u Andrićgrad, dolazio mu u Brčko kad su bile poplave, dizao i sebi i njemu rep, i on i Dačić mu dolazili u Banjaluku. To Dodiku nije smetalo!!! Kad se neko miješa na njegovoj strani to mu ne smeta a kad neko podržava suprotnu, to mu smeta. E pa done Milorade, moram ti reći da SAD i EU ovaj put zbilja cijene Savez za promjene a ne tebe i tvoje tajkune. Oni ne mirišu bagrove. To je tvoj problem a ne naš. Zabrani im ti ulazak u BiH i Republiku Srsku, ionako si sve institucije Srpske stavio u svoj džep. Ha ha ha ha, klipane jedan, zabrani im ti, ulazak, ha ha ha ha, ha ha ha ha, gotov si klipane! Platićeš za sve a i tvoji bagrovi. Eno Sanadera je tresnulo srce. Zbilja se nadam da tebe tvoje neće. Ne smije se sve brzo završiti. Patiš nas sve već 15 godina! Uči jogu Milorade!

ODGOVORITE
Name

Bonska ovlaštenja

26.10.2014 10:06

Ovaj se nije baš nešto bunio, naprotiv bilo mu je drago kad su njegovi tadašnji sponzori izbacili Nikolu Polašina, samo se pitam da li će mu biti krivo ako i njega izbace poput Poplašena i dovedu nekog novog 2Milorada dodika", umjesto "starog"?

ODGOVORITE
Name

Možda baš istorija treba da se ponovi na sličan način?

26.10.2014 10:17

Nikola Poplašen za predsjednika Republike Srpske je izabran 12. i 13. septembra 1998, a na dužnost je stupio 4. novembra 1998. Sa funkcije predsjednika Republike Srpske smijenjen je 6. marta 1999. odlukom Visokog predstavnika u BiH Karlosa Vestendorpa jer nije dozvolio imenovanje Milorada Dodika na mjesto predsednika Vlade Republike Srpske. Poplašen je u martu 1999. pokušao smijeniti Dodika pozivajući se na ustavne ovlasti, zbog čega je Westendorp zaprijetio Poplašenu da će ga suspendovati, što je 5. marta i učinio, optuživši ga za rušenje Daytonskog sporazuma. Westendorpovu odluku Poplašen je ocijenio "nedemokratskom i nedejtonskom" te je nije prihvatio, dok ju je Dodik podržao objašnjenjem da Poplašen je ugrožavao instituciju predsjednika, te da ju je Westendorp zaštitio. U to vrijeme trajala je i arbitraža oko Brčkog koje je na isti dan proglašeno distriktom, a kako je Dodik prethodno obećao dati ostavku ako ne pripadne Republici Srpskoj, to je i učinio. Međutim, Westendorp je zamolio Dodika da promijeni odluku, pa je ovaj dva dana kasnije i najavio takvu mogućnost. Tog dana je Narodna skupština Republike Srpske podržala Poplašena i glasala protiv Westendorpove odluke o smjeni, a Poplašena su podržali i Dodikovi koalicijski partneri. Westendorp je, međutim, ignorisao odluku Narodne skupštine i 8. marta proglasio odluku konačnom. Zahvaljujući Westendorpovoj odluci, Dodik je ostao predsjednik Vlade do januara 2001.

ODGOVORITE
Name

advokat

26.10.2014 10:18

probosanski baja je spreman na sve ustupke, samo da bi zadržao SIPU, jer zna šta ga čeka u slučaju gubitka vlasti na BiH nivou ....

ODGOVORITE
Name

KOMENTATOR

26.10.2014 10:28

izgleda mu neko dojavio rezultate novog prebrojavanja glasova.................... ha ha ha........... gubitnik sto posto

ODGOVORITE
Name

Brčko

26.10.2014 10:53

Slazem se sa advokatom u potpunosti! A jedna stara narodna poruka za baju, "ne grizi ruku koja te hrani", kupuješ glasove sa 50-100 maraka pa se šepuriš. Cije su to pare sto si kupovo glasove? Dobra ti kalkulacija. Sta je dat 10 miliona da kupis glasove kad znas da ćeš ukrast 100 miliona za godinu! Još su jadniji oni koji prodaše glas,pa neka trpe ovu torturu! Pogotovo ne laj na one na čijoj kreditnoj infuziji drziš sistem na opstanku i kupuješ socijalni mir! Nedao bog da vam se sav narod u BiH podigne na noge, pa ono u februaru je bila mini lekcija sta se sve moze dogoditi. Napravicemo revoluciju kakvu je nije ni Francuska vidla samo kad narodu koji je napaćen u sva tri tora pukne film! A sto je najgore uzeli su narodu ponos, doslo je 5 do 12, trebamo pd hitno promjene.

ODGOVORITE
Name

sansa

26.10.2014 10:54

Ma svi da iselimo a on sam da ostane da uziva, i ispunjava svoje snove najbolje tako a? Napisi dekret i iseli nas. Svi smo budale samo on pametan, ne sjecamo se sta je lajo i prjetio prije mjesec dana. Ma niko vise nece sa njim svima ga je preko glave jasno je. Sve kocnice za razvoj je on povlacio, ali vise nema mehanizam jer se nece pitati ni za sta, srecom po sve sto tamo zivimo. Ucvjeljena zvjer najvise zapomaze.

ODGOVORITE
Name

GASTARBAJTER

26.10.2014 10:54

OVAJ LIK JE NADIMAK "BAJA", KOJIM SE ON BEZ SRAMA DIČI - JER SVI IZ LIJEVČA POLJA ODAVNO IMAJU NADIMAK BAJE, ON JE IZGUBIO NA IZBORIMA, A SADA MOŽE PONOSNO DA NOSI NADIMAK "PRIVJESAK", A I "FIKUS"... ON I ŽELJKA SU NAJVEĆI GUBITNICI OVIH IZBORA I NAJVEĆA NESREĆA ZA SNSD (ŠTA BI REKAO BAŠTINAC DA VIDI STA MU JE OVAJ URADIO SA STRANKOM)... ČINJENICA JE DA POSLIJE PROPASTI LAGUMDŽIJE OSTAJE JEDINSTVEN SDP... POSLIJE SUŠENJA FIKUSA, SNSD NECE NI POSTOJATI... TAJKUNI CE SE RASUTI KAO RAKOVA DJECA, A ULIZICE, BEZBOŽNICI I PLACENICI CE OTICI DA SE ULIZUJU NA NEKE DRUGE ADRESE... NAJGORE OD SVEGA JE TO DA NAM JE KRIMINALNA BANDA POTROSILA NOVAC OD PRIVATIZACIJE TELEKOMA NA GLUPOSTI I LICNA ZADOVOLJSTVA (BJESNE AUTE, POSLOVNE AVIONE I HELIKOPTERE, POSLOVNE ZGRADE SA UREDIMA SA BIJELIM KOZNIM FOTELJAMA, VELIKE ŽDERAČINE I PIJANČENJE SA ESKORT DAMAMA ITD... TO JE NJIHOV ZADNJI SELFI.....

ODGOVORITE
Name

Miha

26.10.2014 10:57

Ima li to igdje, koja budaletina.

ODGOVORITE
Name

Budimo realni

26.10.2014 11:02

Mile brate bas si g....!

ODGOVORITE
Name

Milorad

26.10.2014 11:07

Izgubio si ti kompas Misicu Maleni!! A kad izgubis kompas kabadahijo, manji si od makovog zrna!! Vec pocinjem da te zalim, a nisam vjerovao da je moguce dobiti za tebe takav osjecaj!! Jadni mis Maleni bakunacki, bas mi ga je zao!!

ODGOVORITE
Name

xy

26.10.2014 11:16

Ovo ruglo, sto se zove Dodik je najveca sramota ovog naroda u Republici Srpskoj. Trebalo bi sve da bude po njegovim zeljama, da on moze krasti i harati. Narod bi morao po njegovoj diktaturi da umire od gladi, a on i njgova bagra da uzivaju kao u raju.

ODGOVORITE
Name

MILICIJA

26.10.2014 11:50

Hajde ljudi da se ujedinimo da uspostavimo MILICIJU da sve politicare koji nas zavadjaju i unistavaju nas itd.itd.da ih strpamo u haps.i da nastavimo normalno zivjeti u Bosni u ovakvoj kakva jes.

ODGOVORITE
Name

Nikola Preplasen

26.10.2014 11:57

Gospodo, da li ste vi na opojnim drogama?! Kakvo je to komentarisanje osobe koju ni ne poznajete!? Nikola Poplasen je veliki covjek, donirao je 100.000$ u humanitarne svrhe i bio je veliki profesor doktor prava. Da li vi stvarno mislite da ce on se pojavitii ponovo kao takva licnost!? NE! Samo je jedan Nikola Poplasen!

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

26.10.2014 12:01

Ne volim nimalo Amere, naprotiv. Sad ko je izgubio kompas vidi se. Prestaje renta-kar sforovskih tenkova a babetinu bi mnogi opet vratili u zatvor. Takav čovjek priča o nekom patriotizmu i želosno je kako je stvarno toliko ljudi glasalo za njega ako nije bilo izborne krađe, pogotovo mladi koji žive sa svojim očevima damobilisanim borcima i invalidima ili ih nikako nemaju.

ODGOVORITE
Name

domaci stranac

26.10.2014 12:18

Kad Baja definitivno izgubi tada ce i njegov sincic Bajica dobiti nogu od talijana kao "veliki" strucnjak. Poslje Toga i "veliki" strucnjaci iz EP BH.

ODGOVORITE
Name

mi sami

26.10.2014 12:37

Proteraj ti 46,1% stanovnistva, kretenu bolesni!

ODGOVORITE
Name

Banjalučanin

26.10.2014 12:40

Milorade, nećemo protjerati Mr Nicholas Hill-a nego ćemo mu ponuditi da bude predsjednik Vlade Republike Srpske.Šta na to kažeš!

ODGOVORITE
Name

manjača

26.10.2014 13:16

Hila Hila za predsjednika vlade! sve narodnjačke stranke da mu ukažu povjerenje. Ako se dodik i probije do predsjedničke fotelje moraće Hila imenovati za mandatara. A Hil će pozvati Mihaljicu za ministra policije.

ODGOVORITE
Name

haha haha haha

26.10.2014 13:23

Mile papagaj..tepe li tepe.. a ekonomija trpi..

ODGOVORITE
Name

Doboj

26.10.2014 15:23

Mozete vi da pisete sta god hocete, pa i da se pod 10 razlicitih nikova potpisujeteo otkriva vas nacin pisanja , Milorad Dodika je kralj.

ODGOVORITE
Name

stole

26.10.2014 15:27

Cemu sad ova prica,ako su stranci problem jednostavno das nalog Vladi da donese uredbu o zabrani ulaska stranim diplomatama u Republiku Srpsku, ko od njih zaluta MUP RS ce da hapsi i deportuje, sve drugo je suplja.

ODGOVORITE
Name

neko iz mase

26.10.2014 16:40

Jos malo bice isti SHREK sa ovom glavom, samo ga pogledajte cinjenice su tu :))) aj uzdravlje narode.

ODGOVORITE
Name

re stole

26.10.2014 17:20

Stole, dodji sebi, drzave donose zabrane ulaska na svoj teritorij a ne entiteti, jer Republika Srpska je entitet a ne drzava i ne moze donijeti takvu zabranu.

ODGOVORITE
Name

Providan

26.10.2014 18:18

Vidi mu sad pomirljivih tonova, ma pravi europejac i intelektualac. Ovdje mu puna usta BiH, a do juče bi da je cepa. E, Mile, ko te ne zna, još bi rekao da si umjeren političar, a u stvari samo gledaš gdje ćeš da se ugradiš.

ODGOVORITE
Name

halid

26.10.2014 20:58

pa prije izbora priča o referendumu i nekom ocjepljenju i pripajanju rusiji a sad je kao borac za napredak bih na eu putu,svašta

ODGOVORITE
Name

niko_bitan

26.10.2014 22:31

Da, od kada sma rodjen u ovoj vukojebini uvijek nam je neko smetao, i kada nemam posla oni odnosno njihove investivcije, i kada poskupe cigare opet njihov zakon o akcizama i kada nafta poskupi opet oni i kada kisa pada opet kazu oni nesto zaprasuju i kada su poplave stranci je napravili pa ljudi moji kada je sve od njih.Da dodo stranci krivi za sve pa i za koleteralnu stetu zvana "njihovi igraci" su krivi vise nego oni.Kada te postavise mahhh nema boljih ljudi sada kada pokusavaju narodu otvoriti oci i ukazati na prospast u koju srljaju smetaju ti.Dodo ti nebi kao ni Bakir dao da ljudi poslusaju nesto sto bi ih osvijestilo, nesto sto bi im oci otvorilo e tada smetaju.Ljudi ajmo raditi dosta je podmetanja nogu, ajmo pokusati zivjeti od postenog rada jebes politiku dodo onba samo tebi donosi korist a rad bi donio i tebi i nama

ODGOVORITE
Name

Radnik

27.10.2014 07:25

Sveta Petko Paraskevo pomozi i spasi nedužni narod od kriminalaca ,lopova,lažljivaca, izvedi ga na pravi put da radi i živi od svog rada. Zakucaće mečka i lopovima na vrata.

ODGOVORITE
Name

Poklisar

28.10.2014 09:04

Tako je el prezidente, rašćeraj to i požandaraj, niko nam ne treba, ako je izolacija onda neka bude što dublja, ne more nam niko ništa, baš kao ni North Korei. I Tito je zagovarao, gradio i provodio politiku Aktivne miroljubive koegzistencije i šta je na kraju postigao time, umro kao i drugi. Znači ništa.

ODGOVORITE