Два захтјева Берлина Србији

Пуна примена Бриселског споразума и проналажење и процесуирање свих одговорних за паљење немачке амбасаде су два кључна захтева Берлина пре коначне одлуке о давању Србији "зеленог светла" да у децембру отвори прва преговарачка поглавља са ЕУ.

 

Србија 25.10.2014 | 07:43
Два захтјева Берлина Србији

Берлин ће, додаје се, одлуку о томе донети после 16. новембра и посете Београду заменика немачког канцелара Зигмара Габријела, од које ће зависити даљи темпо евроинтеграција Србије

"Стварање правне државе подразумева и рашчишћавање многих ствари које су из ових или оних разлога до сада биле игнорисане", рекао је за тај лист Јосип Јуратовић, чцлан делегације Бундестага, која је у петак боравила у посети Србији.

Према његовим речима, на састанцима у Београду посебно се разговарало о економским реформама, проблемима мањина у Србији, о томе да Берлин подржава напоре Србије и да се нада што скоријем отварању поглавља.

Министарка без портфеља задужена за ЕУ Јадранка Јоксимовић потврдила је да је једна од тема била и паљење амбасада.

"Немачки посланици су изразили очекивања да ће кривци бити пронађени. Истрага је већ дала неке резултате", рекла је Јоксимовић и додала да је током сусрета у Берлину и Београду изнела аргументација због чега Србија мисли да је важно да отвори једно поглавље до краја године.

Како је истакла, Београд је доста урадио и на имплементацији Бриселског споразума, не чекајући да се формира нова влада у Приштини и зато не би требало да трпи у брзини процеса европских интеграција.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

њемачки лицемјер

25.10.2014 06:25

Које лицемјерје, паљење амбасаде Нијемац не опрашта а Србину што је отео комад Србије -Косово, то Нијемца не занима и то је нормално.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

25.10.2014 07:12

Видим да су швабе ставили хрвата да преговара са Београдом,нису се швабе промијенили исти су као 41.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само

25.10.2014 07:33

Два по два.

ОДГОВОРИТЕ
Name

родјо

25.10.2014 13:13

Мисљења сам,да је њихова КРПА тј застава вазнија и од стрељаних дјака у Крагујевцу.Историја се понавља,као пред Ии ИИ свјетски рат.Фанатици остају фанатици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

25.10.2014 16:28

гледај ти ових шваба, у два свјетска рата спискали југославију а посбно Србију, у трецем, развалили југославију, па онда бомбардовали Србију, сад тразе ко им им је запалио заставу. да сам био близу, и ја би.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Перо

27.10.2014 17:59

И ја би исто ти помогао

ОДГОВОРИТЕ