Де Вилпен: Западу је потребна Русија

Западу је потребна Русија за борбу против глобалних изазова као што је "Исламска држава" и та сарадња не би требало да зависи од ситуације у Украјини, изјавио је бивши француски министар спољних послова Доминик де Вилпен.

Свијет 27.10.2014 | 07:49
Де Вилпен: Западу је потребна Русија

"Морамо да признамо да се због украјинске кризе и међународна сарадња нашла у кризи. Видимо то посебно на Блиском истоку. Потребна нам је Русија, снажан дијалог са њом да бимо могли да ријешимо ситуацију у Сирији, Ирану, са "Исламском државом", тероризам у Сирији и Ираку", рекао је Де Вилпен.

Он је додао да се сви Русија, Европа и САД данас налазе у тешкој ситуацији, преноси РИА "Новости".

"Чињеница је да је свијет данас подијељен и да је потребно поново ујединити стратегије и због тога нам је неопходна Русија", рекао је Де Вилпен.

Он сматра да Запад мора да изађе из спирале санкција према Русији и да обнови тијесну сарадњу.

Бивши министар је изразио наду да ће Русија и Француска у најскорије вријеме побољшати односе и да ће уговор о испоруци носача хеликоптера "мистрал" бити проведен.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Никола

24.10.2014 18:17

Америка стоји иза Исламске Државе , жели нову подјелу Блиског Истока , то кажу познати аналитичари , а медијска кампања Је ту да утиче на обичне људе Све остало је јасно Прљаво и одвратно

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

24.10.2014 22:01

Тако ти је то бивши министре. Када загусти Руси су вам потребни. Сами сте запаприли себи чорбу. Имате својих 28 земаља чланица па изађите мало из својих авиона да будете топовско месо. Гдје сте год ушли пјешадијски добили сте по носу. Припремите се опет. Уосталом гдје су вам толико најављиване снаге за брза дејства за Украјину. Пошаљите их сада доле. Ви сте потали обична фарса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

24.10.2014 23:21

Ти добро причаш, зашто ниси тако говорио пре неколико месеци када сте сви пожурили да казните велику силу. Потурају те јарани да оштете Руски пулс. Па није ни Русија толико наивна, да то не зна. Све се зна, показаће време. Има Бога, живи били па видели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само питам

25.10.2014 07:44

Није ли Русија намерно "изолована" украјинском кризом,да не би имала икакав утицај на неке светске проблеме?

ОДГОВОРИТЕ
Name

мрзац америке

25.10.2014 09:45

све дотле док америка ради ста хоце и цијели свијет зна да је крива за све ратове у задњих 3о година зарад неке демократије а у ствари само болесна потреба бити најјаци и најмоцнији на свијету. залостан и примитиван нацин

ОДГОВОРИТЕ