De Vilpen: Zapadu je potrebna Rusija

Zapadu je potrebna Rusija za borbu protiv globalnih izazova kao što je "Islamska država" i ta saradnja ne bi trebalo da zavisi od situacije u Ukrajini, izjavio je bivši francuski ministar spoljnih poslova Dominik de Vilpen.

Svijet 27.10.2014 | 07:49
De Vilpen: Zapadu je potrebna Rusija

"Moramo da priznamo da se zbog ukrajinske krize i međunarodna saradnja našla u krizi. Vidimo to posebno na Bliskom istoku. Potrebna nam je Rusija, snažan dijalog sa njom da bimo mogli da riješimo situaciju u Siriji, Iranu, sa "Islamskom državom", terorizam u Siriji i Iraku", rekao je De Vilpen.

On je dodao da se svi Rusija, Evropa i SAD danas nalaze u teškoj situaciji, prenosi RIA "Novosti".

"Činjenica je da je svijet danas podijeljen i da je potrebno ponovo ujediniti strategije i zbog toga nam je neophodna Rusija", rekao je De Vilpen.

On smatra da Zapad mora da izađe iz spirale sankcija prema Rusiji i da obnovi tijesnu saradnju.

Bivši ministar je izrazio nadu da će Rusija i Francuska u najskorije vrijeme poboljšati odnose i da će ugovor o isporuci nosača helikoptera "mistral" biti proveden.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Никола

24.10.2014 18:17

Америка стоји иза Исламске Државе , жели нову подјелу Блиског Истока , то кажу познати аналитичари , а медијска кампања Је ту да утиче на обичне људе Све остало је јасно Прљаво и одвратно

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

24.10.2014 22:01

Tako ti je to bivši ministre. Kada zagusti Rusi su vam potrebni. Sami ste zapaprili sebi čorbu. Imate svojih 28 zemalja članica pa izađite malo iz svojih aviona da budete topovsko meso. Gdje ste god ušli pješadijski dobili ste po nosu. Pripremite se opet. Uostalom gdje su vam toliko najavljivane snage za brza dejstva za Ukrajinu. Pošaljite ih sada dole. Vi ste potali obična farsa.

ODGOVORITE
Name

Marko

24.10.2014 23:21

Ti dobro pričaš, zašto nisi tako govorio pre nekoliko meseci kada ste svi požurili da kaznite veliku silu. Poturaju te jarani da oštete Ruski puls. Pa nije ni Rusija toliko naivna, da to ne zna. Sve se zna, pokazaće vreme. Ima Boga, živi bili pa videli.

ODGOVORITE
Name

Samo pitam

25.10.2014 07:44

Nije li Rusija namerno "izolovana" ukrajinskom krizom,da ne bi imala ikakav uticaj na neke svetske probleme?

ODGOVORITE
Name

mrzac amerike

25.10.2014 09:45

sve dotle dok amerika radi sta hoce i cijeli svijet zna da je kriva za sve ratove u zadnjih 3o godina zarad neke demokratije a u stvari samo bolesna potreba biti najjaci i najmocniji na svijetu. zalostan i primitivan nacin

ODGOVORITE