А ББЦ каже...

Британска медијска корпорација ББЦ пренела је да је УЕФА Србији "доделила лаку победу" над Албанијом у прекинутој утакмици региструјући резултат 3:0 у корист српске селекције, која је при том и кажњена одузимањем три бода због нереда на стадиону.

Фудбал 24.10.2014 | 20:15
А ББЦ каже...

Комисија УЕФА за контролу, етику и дисциплину (ЦЕДБ) сматра да је Албанија изгубила меч својом кривицом, али је одлучила да казни Србију због нереда међу руљом, наводи ББЦ.

У тексту се подсећа да је утакмица у квалификацијама за првенство Европе прекинута 14. октобра након што је изнад стадиона Партизана прелетео дрон са политичком поруком у виду проалбанске заставе, после чега су уследили нереди на трибинама и туча међу играчима.

Србија ће морати да игра две квалификационе утакмице код куће пред празним трибинама, док ће и Фудбалски савез Србије и Фудбалски савез Албаније бити новчано кажњени за 100.000 евра, констатује ББЦ и додаје, позивајући се на АФП, да ће албанска страна уложити жалбу на ту одлуку.

У опширном опису инцидента који се догодио током утакмице у Београду, у тексту се подсећа да је играч српске селекције Стефан Митровић дохватио "имагинарну" заставу "велике Албаније" која је била закачена за беспилотну летелицу којом је, очито, управљано на даљину.

"То је изазвало гневну реакцију албанских играча", наводи ББЦ и додаје да је туча између играча избила када је неколико албанских репрезентативаца истргнуло заставу из Митровићевих руку, а потом су морали да истрче са терена пошто су их неки навијачи напали гађајући их разним предметима.

Британски сервис истиче да "између две земље одавно постоје тензије због Косова, покрајине са којом обе деле спорну границу, а које као независно признају САД и значајне земље чланице ЕУ".

"Србија не признаје независност Косова", закључује ББЦ додајући да је то спорна тачка у односима Србије и Албаније.

Коментари / 0

Оставите коментар