Сингапур: Ана испала с осмијехом!

Ана Ивановић у последњем колу "Црвене групе" победила Симону Халеп са недовољних 2:1 у сетовима - 7:6 (9:7), 3:6, 6:3.

Тенис 24.10.2014 | 20:00
Сингапур: Ана испала с осмијехом!

Ана Ивановић није успела да се пласира у полуфинале завршног WТА шампионата у Сингапуру, али је победом спустила завесу на успешну сезону 2014.

Српска тенисерка добила је чак 58 мечева, осам више од Серене Вилијамс, која је друга на тој листи, а први пут после 2008. ући ће у Нову годину са позиције у светском Топ 10.

Ана ће у најбољем случају бити пета, а у најгорем седма на планети, зависно од тога шта у суботњем полуфиналу ураде Агњешка Радвањска и Каролина Вознијацки.

Пољакиња ће се састати са Симоном Халеп, а Данкиња са Сереном Вилијамс.

Ивановићева је знала да јој пролаз даље доноси само победа од 2:0 и није много недостајало да оствари тај циљ, у судару са четвртом, а од понедељка можда и трећом тенисерком света.

Први сет добила је у "тај брејку", након преокрета са 2:5 на 6:5, али је у другом поклекла након што је вратила изгубљени брејк и сервирала за изједначење на 4:4.

Халеп је свакако ишла у полуфинале, али није желела да тек тако препусти Ани победу. Вратила је предност брејка (5:3) и у наредном гему дефинитивно промовисала Вилијамсову у учесницу "фајнал фора".

Боља игра Ане Ивановић и добијен сет одлуке (6:3) сигурно ће јој значити као подстрек док се буде припремала за нову сезону, у којој се надамо да ће се стабилизовати у врху и поново постати кандидаткиња за гренд слем титуле.

Прошле године у ово време била је тек 16. на WТА листи...

Коментари / 0

Оставите коментар