Singapur: Ana ispala s osmijehom!

Ana Ivanović u poslednjem kolu "Crvene grupe" pobedila Simonu Halep sa nedovoljnih 2:1 u setovima - 7:6 (9:7), 3:6, 6:3.

Tenis 24.10.2014 | 20:00
Singapur: Ana ispala s osmijehom!

Ana Ivanović nije uspela da se plasira u polufinale završnog WTA šampionata u Singapuru, ali je pobedom spustila zavesu na uspešnu sezonu 2014.

Srpska teniserka dobila je čak 58 mečeva, osam više od Serene Vilijams, koja je druga na toj listi, a prvi put posle 2008. ući će u Novu godinu sa pozicije u svetskom Top 10.

Ana će u najboljem slučaju biti peta, a u najgorem sedma na planeti, zavisno od toga šta u subotnjem polufinalu urade Agnješka Radvanjska i Karolina Voznijacki.

Poljakinja će se sastati sa Simonom Halep, a Dankinja sa Serenom Vilijams.

Ivanovićeva je znala da joj prolaz dalje donosi samo pobeda od 2:0 i nije mnogo nedostajalo da ostvari taj cilj, u sudaru sa četvrtom, a od ponedeljka možda i trećom teniserkom sveta.

Prvi set dobila je u "taj brejku", nakon preokreta sa 2:5 na 6:5, ali je u drugom poklekla nakon što je vratila izgubljeni brejk i servirala za izjednačenje na 4:4.

Halep je svakako išla u polufinale, ali nije želela da tek tako prepusti Ani pobedu. Vratila je prednost brejka (5:3) i u narednom gemu definitivno promovisala Vilijamsovu u učesnicu "fajnal fora".

Bolja igra Ane Ivanović i dobijen set odluke (6:3) sigurno će joj značiti kao podstrek dok se bude pripremala za novu sezonu, u kojoj se nadamo da će se stabilizovati u vrhu i ponovo postati kandidatkinja za grend slem titule.

Prošle godine u ovo vreme bila je tek 16. na WTA listi...

Komentari / 0

Ostavite komentar