Козарска Дубица: Угрожено 75 домаћинстава

Обилне падавине угрозиле су данас на подручју општине Козарска Дубица 75 домаћинстава и узроковале прекид или отежан саобраћај на магистралним и локалним путевима, а под водом су и десетине хектара ораница.

Република Српска 24.10.2014 | 16:51
Козарска Дубица: Угрожено 75 домаћинстава

Најтежа ситуација је у селу Вриоци, гдје се набујала Мљечаница излила и плави путну комуникацију према Костајници, стамбене и привредне објекте.

Из корита је изашла и ријека Кнежица која је заплавила поједина домаћинства и прекинула саобраћај на путној комуникацији за Приједор код Милића Гаја, а излила се и Моштаница у селу Божићи.

"У послиједодневим часовима Кнежица је почела да се повлачи, па је у промет пуштен саобраћај на путном правцу Козарска Дубица - Приједор. Истовремено је за саобраћај затворена путна комуникација према Костајници јер је Мљечаница у Вриоцима код предузећа `Млијекопродукт` у дужини од око 200 метара поплавила ову путну комуникацију", потврђено је из Цивилне заштите општине Козарска Дубица.

На овом подручју дијелом је поплављено, а дијелом заплављено 12 домаћинстава.

У 14.00 часова водостај Уне износио је 360 центиметара, што је за 20 центиметара мање од висине на којој се проглашавају редовне мјере одбране од поплава.

На свим угроженим подручјима општине Козарска Дубица ангажоване су екипе Цивилне заштите и све друге надлежне службе које су спремне да реагују.


Коментари / 3

Оставите коментар
Name

форензика

24.10.2014 14:59

Прије пет минута све куце са лијеве стране од мљкаре према Костајници су поплављене односно ове године вец пети пут. Само сто су осусили куце и уселили опет поплава. Неко би стварно за ово требало да одговара. И погон мљекаре са лијеве стране је под водом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

25.10.2014 04:45

Тешко нама хоће ли та цивилна заштита да нам донесе барем флашу воде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ја

25.10.2014 09:12

Није цивилна застита него цивилна зај*****ија,а воду це да добијете кад они изадју из кафане

ОДГОВОРИТЕ